Biscuiți Homemade pentru Copii
Când gemenii Diana și Adrian aveau 1 an și 5 luni, nu doar că au savurat acești biscuiți delicioși, dar au și participat la pregătirea lor, ceea ce le-a adus multă bucurie. Este o rețetă simplă, perfectă pentru a-i implica pe cei mici în bucătărie.
De la ce vârstă se pot oferi?
Această rețetă de biscuiți este potrivită pentru copiii de peste 1 an.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de coacere: 30 minute
Ingrediente pentru biscuiți de casă pentru copii mici:
- 2 ouă
- 10-12 linguri de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 5 lingurițe de gem (eu am folosit gem de vișine făcut în casă)
- 1/2 ceașcă de lapte
- 1 lingură de unt
- 1/4 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
- Puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și amestecați bine. Adăugați făina treptat, până când aluatul se desprinde de pe marginile bolului.
- Dacă nu aveți un robot de bucătărie sau dacă pregătiți biscuiții în timp ce copiii dorm, puteți amesteca ingredientele manual, pentru a păstra liniștea.
- Întindeți aluatul cu un sucitor, obținând o foaie nu foarte groasă. Folosiți forme pentru a decupa biscuiții. Aceasta este o activitate distractivă pentru copii, așa că îi puteți implica în acest pas.
- Așezați biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Preîncălziți cuptorul și coaceți biscuiții timp de 30 de minute.
- După ce sunt gata, puteți orna biscuiții cu diverse toppinguri colorate pentru a-i face și mai atractivi pentru cei mici.
Alte rețete de biscuiți homemade pentru copii:
Biscuiți cu Banane și Ovăz
Ingrediente:
- 2 banane coapte
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1 linguriță de scorțișoară (opțional)
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Pisați bananele cu o furculiță până obțineți un piure fin.
- Amestecați piureul de banane cu fulgii de ovăz și scorțișoara.
- Formați mici biluțe sau forme cu mâna și așezați-le pe o tavă cu hârtie de copt.
- Coaceți timp de 15-20 de minute, până când devin aurii. Acești biscuiți sunt moi și perfecți pentru copiii mici.
Biscuiți cu Morcov și Portocală
Ingrediente:
- 1 morcov ras fin
- 1 ou
- 1/2 ceașcă de suc de portocale
- 1 lingură de miere (opțional, dacă copilul are peste 1 an)
- 8-10 linguri de făină
- 1 linguriță de praf de copt
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Într-un bol, amestecați oul, sucul de portocale, morcovul ras și mierea.
- Adăugați treptat făina și praful de copt, până obțineți un aluat moale.
- Formați biscuiți cu mâna sau folosiți forme.
- Coaceți timp de 20-25 de minute până devin aurii. Morcovul și portocala aduc o aromă proaspătă și dulce naturală.
Biscuiți cu Măr și Scorțișoară
Ingrediente:
- 1 măr mare, ras fin
- 1 ou
- 1 linguriță de scorțișoară
- 8-10 linguri de făină
- 1 linguriță de praf de copt
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Bateți oul și amestecați cu mărul ras și scorțișoara.
- Adăugați făina și praful de copt, amestecând până obțineți un aluat omogen.
- Formați biscuiți și așezați-i pe tava cu hârtie de copt.
- Coaceți timp de 20-25 de minute până devin aurii și crocanți.
Încearcă și:
Biscuiti cu iaurt si marar
Biscuiti cu morcov
Biscuiti cu fulgi de ovaz si mere
Biscuiti cu merisoare si stafide
Biscuiti deliciosi pentru bebe
Biscuiti homemade
Reteta saratele de casa copii
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.