Ficățelul de pasăre își face loc în mediul diversificat al puiuților noștri în a șaptea săptămână de la introducerea alimentelor solide (dacă se începe de la 6 luni). Porția e minusculă, adică un lob la o masă, iar ca să-l accepte trebuie combinat cu gusturi deja cunoscute: piureuri de legume, supe, orez.
Tocăniță de ficăței
Ce ingrediente pregatim:
- 1 morcov mic
- 1 ceapă mică
- 1 cană cu supă de pui
- 1 cățel de usturoi
- 1 felie de ardei gras
- 1-2 lobi de ficăței tăiați în cubulețe
- 2 frunze de busuioc
- cimbru
- 1 frunză de dafin
- sare
- 1 lingură de ulei de floarea-soarelui
- 2 lingurițe de pastă de tomate
Cum pregatim tocănița de ficăței
Taie legumele mărunt și pune-le la călit în ulei cu apă, până se înmoaie.
Adaugă ficățeii bine spălați tăiați și lasă-i până devin albicioși.
Adaugă supa, sare după gust și restul de condimente și lasă să fiert, spumând dacă e cazul.
Când ficățeii sunt fierți, adaugă pasta de tomate, mai dă într-un clocot și ia de pe foc.
Poți blendui si astfel obții un pate de ficat de casă.
Servește cu piure de cartofiori sau cu mămăliguță.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.