Fasolea pastai este foarte nutritiva si se digera foarte usor spre deosebire de alte feluri de fasole. Se poate oferi copiilor chiar inainte de varsta de 1 an. Aceasta reteta foloseste sucul de rosii care poate fi destul de acid si din acest motiv ar putea fi oferita dupa implinirea varstei de 1 an a copilului sau cand considerati ca este pregatit.
Ingrediente reteta fasole pastai in suc de rosii pentru copii:
- o jumatate kg fasole pastai
- 3-4 rosii bine coapte si zemoase
- 1 ardei gras
- o ceapa potrivita
- 2-3 catei de usturoi
- marar
- un praf de sare
- mirodenii acceptate de copil (oregano, rozmarin, tarhon)
- o lingura ulei masline
Modul de preparare a fasolei pastai in suc de rosii:
- Se spala fasolea pastai si se indeparteaza varfurile si coditele. Se poate lasa pastaia intreaga sau se poate face bucati mai mici dupa preferinta.
- Din 3-4 rosii zemoase se prepara sucul de rosii dand rosiile pe razatoarea mare.
- Se taie ardeiul si ceapa solzisori sau rondele.
- Intr-o tigaie lata dar nu foarte inalta se pune sucul de rosii, apoi fasolea pastai, ceapa si ardeiul gras.
- Se gateste la foc potrivit timp de 30-45 minute.
- Cu 10 minute inainte de a stinge focul se adauga usturoiul pisat si mararul taiat fin.
- Dupa ce se inchide focul se pune o lingura de ulei de masline.
In functie de abilitatile de mestecare a copilului se ofera sub forma de piure de legume, pasate cu furculita sau se ofera pastaile direct in mana fara boabe de fasole inauntru daca copilul este pregatit!
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.