A treia cezariană a decurs extrem de bine până înainte de externare! Am căzut din picioare la propriu, vedeam negru în fața ochilor
Bună tuturor! Sunt mămica de 3 copilasi, însă ultima naștere (a 3-a cezariană) a fost mai dureroasă decât orice. La momentul prezent mai puțin contează acest lucru! O să încep povestea mea, pe care nu cred că o să o uit vreodată. Aceste clipe mai puțin plăcute le-am trăit într-un spital din București! Am ajuns în spital, mi s-a făcut testul Covid, m-am internat și am așteptat venirea dl doctor să mă cheme în sală de operație! Am fost chemat cam după 3 ore după internare, am făcut și a treia cezariană si totul a decurs extrem de bine până înainte cu o zi să mi se facă externarea!
A venit ora alăptării (inițial eu i-am dat lapte praf) și ce să vedeți, o aud pe dna Neonatolog ”Cine este mama lui “x”, eu pe un glas reținut spun:”Eu sunt mămica baiețelului,s-a întâmplat ceva?”, vine către mine și mă cheamă la ea în cabinet și îmi spune direct:”Mâine la 7:30 vine ambulanța să te ia să mergi cu baiatul la Spitalul “Marie Curie” pentru un control la inimă” …vai de mine…când am auzit așa ceva, fără prea multe explicații mi s-au înmuiat picioarele si m-am rezemat de un perete, iar după ce credeți că îmi spune doamna Neonatolog? “Draga dacă ți s-au înmuiat picioarele stai pe scaun”, am plecat plângând de la ea, fară să cer prea multe explicații, m-am dus în salon și mi-am sunat ginecologul, i-am explicat situația si mi-a spus s- stau liniștită că totul va fi bine și să mă duc la control că este un lucru bun!
CITEȘTE MAI MULTE DESPRE:
7 Diferențe între cezariana la cald (travaliul s-a declanșat) și cea la rece (programată)
Nașterea naturală după cezariană este posibilă
De cate ori poti sa nasti prin cezariana si este sigur
8 Metode pentru a evita cezariana
Tipurile de anestezii pentru nașterea naturală și cezariană
A treia cezariana a fost mai dureroasă decât orice – Iată de ce!
A doua zi mă trezesc la 5…(nu vă gândiți că am dormit după o așa veste..) și la ora 7:30 când deschid ușa salonului…o mare targă specială pentru bebeluși (ca un incubator) …când am vazut-o, vreau să vă spun că am cazut din picioare la propriu și vedeam doar negru în fața ochilor…nu mă împăcam cu ideea ca îmi pot vedea copilul acolo!! (având în vedere că sarcina a decurs normal și nici nu am avut nici cea mai mica problemă înainte cu fetițele mele)! Bineințeles, au stat doctorii să îmi revin, m-au incurajat, mi-au adus bebelușul să îl pun în incubator și am plecat către spitalul de copii, cu girofarele aprinse…
În ambulanță mă uitam numai la el și plângeam, plângeam, plângeam si iar plângeam…între timp ce eu am ajuns, ajunsese și soțul meu (noi fiind din provincie), iar când s-au deschis ușile ambulanței, efectiv nu am putut să îl privesc în ochi de supărare și tristete… ( nu puteam crede cum a putut să-și vadă el baiatul pe care si l-a dorit dintotdeuna pentru prima dată!) ! Am așteptat, ne-a venit si nouă rândul după multe ore de așteptat și cu inima frânta am intrat în cabinetul doamnei Doctor Filip si ne-a spus cu zâmbetul pe buze că este totul bine și în maxim 6/8 luni bebe o să fie normal fără nici un suflu pentru ca 70% din băieței așa se nasc! Bebelușul meu are acum 6 lunițe si totul decurge de minune!! Aș mai avea atâtea de povestit…că am intrat în depresie după ce am ajuns acasă …cu drag,va pot scrie si partea a doua!
A treia cezariana – Info Clubul Bebelusilor
O a treia cezariana este o procedură chirurgicală prin care un bebeluș este născut prin incizie abdominală și uterină după alte 2 nașteri care s-au produs tot prin cezariană. Este deosebit de important să se discute opțiunile și riscurile cu medicul obstetrician pentru a lua cea mai potrivită decizie pentru mamă și copil. Iată câteva aspecte importante legate de o a treia cezariana:
Evaluarea riscurilor și beneficiilor: medicul obstetrician va evalua riscurile și beneficiile unei a treia cezariene în funcție de istoricul medical al mamei, circumstanțele specifice ale sarcinii și alte factori relevanți. Uneori, există riscuri asociate cu multiple operații cezariene, cum ar fi cicatricea uterină crescută sau riscul de complicații chirurgicale.
Planificarea și pregătirea pentru intervenția chirurgicală: înainte de operație, medicul va discuta cu mama despre ceea ce poate să se aștepte în timpul și după intervenția chirurgicală. Este important să se efectueze toate testele și evaluările necesare pentru a asigura siguranța mamei și a copilului.
Recuperarea după operație: recuperarea după o a treia cezariana poate fi mai dificilă decât după o cezariană inițială sau după o naștere vaginală. Este important ca mama să urmeze îndrumările medicului cu privire la activitatea fizică, îngrijirea cicatricei și alte aspecte legate de recuperare.
Planificarea viitoarelor sarcini: după o a treia cezariana, medicul obstetrician poate discuta cu mama despre opțiunile pentru sarcini viitoare și riscurile asociate. Unele femei pot avea posibilitatea de a încerca nașterea vaginală după cezariană (VBAC), în timp ce alte mame pot fi sfătuite să aleagă o cezariană programată pentru viitoarele sarcini.
Este important ca mamele care consideră o a treia cezariana să discute deschis cu medicul lor obstetrician despre toate aspectele legate de intervenția chirurgicală și să ia o decizie informată și înțeleaptă în funcție de circumstanțele individuale și nevoile lor pentru sănătatea mamei și a bebelușului nou-născut.
Descoperă în CLUBUL BEBELUȘILOR totul despre:
NAȘTERE | NUME COPII | NOU NASCUT | BEBELUSI | PRIMUL AN | ALAPTARE
Citește și: Iată-mă acasă, cu nou-născutul în brațe 15 lucruri care m-au luat prin surprindere în primele săptămâni de viață ale bebelușului
Citește mai multe povești de naștere trimise de mămici:
Bebe Cristian a venit pe lume la 34 de săptămâni. Decizia de a mă externa fără el mi-a rupt inima în bucăți
Am leșinat când l-am văzut pe bebe, era mov și toată substanța albă era uscată pe el, era tot umflat dar cel mai frumos
Îi căuta inima cu ecograful și nu o auzea. Atunci am știut ca s-a terminat totul. Am simțit ca nu o mai am pe fetița mea
La 3 luni după naștere încă nu puteam să stau pe scaun ca un om normal, sau sa urc scările, de relații intime nu mai vorbesc
Doare nașterea naturală, travaliul poate fi extrem de dureros, dar aș mai naște de 1000 de ori tot natural, la privat
Nașterea mea a durat 36 de ore. Existau 2 variante: să scoată bebelușul cu o ventuză ori să mergem direct în sala de operații