Cand se introduce avocado in alimentatia bebelusului?

RECOMANDARI: Avocado poate fi introdus in alimentatia bebelusului intre 4-6 luni. Avocado este atat de hranitor, incat oamenii ar putea supravietui doar cu el. Contine 8% din DZR (doza zilnica recomandata) de acid folic, 4% din DZR de potasiu si vitamina E, 2% din DZR de fier.

Avocado este o sursa excelenta de acizi grasi nesaturati de care bebelusul tau are mare nevoie pentru o buna dezvoltare a sistemului nervos central si a creierului. Doar maslinele stau mai bine in ceea ce priveste continutul de grasimi bune, insa le vei putea introduce mult mai tarziu in alimentatia copilului.

Avocado isi are originile in zonele tropicale si subtropicale ale Americii Centrale si de Sud, dar el este crescut si in regiuni mai calduroase din America, cum ar fi  Hawaii, Florida si California. Sursa fructelor de avocado pe care le gasim in magazinele noastre este Mexicul.

Ce vitamine si minerale contine avocado?

VITAMINE continute: vitamina A, acid folic, vitamina C, vitamina B1,B3,B5,B6, vitamina E.
MINERALE continute: potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier , sodiu si o mica cantitate de: seleniu, mangan, cupru si zinc.

Cum sa alegi un avocado bun:

Alege fructe de avocado lipsite de pete inchise. Petele ca de bronz nu sunt in regula. Alege un avocado consistent dar nu tare ca piatra, ar putea dura si 6 zile pana se va coace.

Pentru a-i grabi coacerea pune-l intr-o punga de hartie. Fructele de avocado sunt coapte atunci cand cedeaza daca le apesi si le simti moi peste tot. Pe masura ce se coace, coaja capata un verde mai inchis. Cand este copt avocado se curata foarte usor.

La ce masa se introduce avocado in alimentatia copilului?

Avocado poate fi oferit la masa (gustarea) de la ora 10 in combinatie cu alte fructe. Avocado se serveste crud, nu se gateste niciodata, precum bananele. Dupa ce le-ai introdus individual vei putea prepara o crema delicioasa din avocado, banana si mango. Bebelusul va adora textura cremoasa pe care o da avocado in diferite amestecuri. Probabil ca nu vei adauga un avocado intreg la piureurile pe care i le pregatesti bebelusului. Pastreaza restul de avocado cu tot cu coaja si cu sambure in frigider, acoperit. Cand vei folosi restul indeparteaza partea inchisa la culoare, cea maronie.

Asocieri corecte ale fructului de avocado cu alte alimente:

Avocado se asociaza foarte bine cu alte fructe precum: bananele, mango, marul, para, piersici, caise. De asemenea se poate adauga in salate de legume sau in creme/pateuri tartinabile. 

Retete cu avocado pentru bebelusi:

Retete rapide cu avocado de la 8 luni
Piure de avocado cu mar de la 6 luni
Avocado, mar si mango de la 7 luni
Crema de avocado si banana de la 6 luni
Avocado cu pui si iaurt
Avocado cu galbenus de la 7 luni

Afla cand se introduc si celelalte fructe in alimentatia bebelusului tau:

Marul Para Banana Avocado Caise Piersici Prune Mango Cirese Struguri Pepene 
Ananas Kiwi Afine Capsuni Citrice

Te-ar mai putea interesa:

Diversificarea alimentatiei - Recomandari pentru 4-6 luni
Diversificarea alimentatiei - Recomandari pentru 6-8 luni
Diversificarea alimentatiei - Recomandari pentru 8-10 luni
Diversificarea alimentatiei - Recomandari pentru 10-12 luni