Pentru gustarea de la ora 10 iti propunem 4 retete super vitaminizante de avocado in combinatie cu mai multe fructe. Profita de textura cremoasa a fructului de avocado si asociaza-l cu cat mai multe alte fructe.

Avocado, piersici si caise

Tot ce iti trebuie:

½ avocado bine copt
1 piersica
2 caise bine coapte si dulci

Curata piersica si caisele de coaja, inlatura samburele. Taie un avocado in jumatate. El trebuie sa fie atat de copt incat sa poti lua miezul cu lingura. Cealalta jumatate inveleste-o si pune-o in frigider ( a se consuma in 24 de ore).

Pune piersica, caisele si avocado in bender si fa un piure fin. Bebelusul va fi mai mult incantat de acest piure cremos. Serveste-l imediat ce l-ai preparat. Daca reiese o portie mai mare termin-o tu, nu este o idee buna sa o pastrezi pentru mai tarziu.

Avocado, banana, mar

Tot ce iti trebuie

½ avocado bine copt
1 banana mica coapta
1 mar rosu potrivit

Curata marul si pune-l la copt 30 de minute. Lasa-l sa se raceasca putin, apoi curata-l de coaja si indeparteaza-i mijlocul. Banana trebuie sa fie una mica si sa nu aiba nici un punct verde pe ea. Asa iti dai seama ca este bine coapta si usor de digerat. Amesteca marul bine in blender laturi de banana si avocado. Poti incerca acesta reteta si cu un mar crud. Va rezulta un piure de fructe delicious.

Avocado, mar, para, prune

Tot ce iti trebuie:

½ avocado bine copt
1 para potrivita
1 mar rosu
2 prune coapte si dulci

Curata marul, para si prunele de coaja, indeparteaza-le samburii, taie cubulete sau fasii. Punele in blender si adauga o jumatate de avocado. Mixeaza-le pana vei obtine un piure cremos. Daca a reiesit o cantitate prea mare serveste-te si tu !

Avocado, mango, banana

Tot ce iti trebuie:

½ avocado
1 mango copt
1 banana potrivita

Aceasta crema de fructe este foarte potrivita iarna cand fructele de sezon nu sunt disponibile. Reprezinta o gustare bogata in beta-caroten, potasiu, magneziu, fier, vitamina C si grasimi bune.

Spala fructul de mango bine si curata-l de coaja. Cu ajutorul unui cutit ascutit, taie-l pe lungime, in fasii. Pune-l in blender impreuna cu avocado si banana si mixeaza-l bine. Va reiesi o portie pentru tine si bebe !

Avocado este pe placul multor bebelusi. Este o explozie de nutrienti si grasimi esentiale. Avocado nu se gateste niciodata.

Aceste asocieri pot inlocui cu sucess masa de la ora 10. Avand in vedere ca fructele se digera usor, in special daca nu sunt asociate cu alte grupe alimentare, urmatoarea masa poate fi servita la un interval de 2, maxim 3 ore. 

Avocado Piersica Caisa Mango Marul Prunele Banana

Afla care este momentul cel mai potrivit sa introduci alimentele solide. Citeste mai multe despre:

Fructele Legumele Cerealele Proteinele