Tocanita de naut are marele avantaj ca poate fi adaptata in functie de varsta copilului si de punctul in care a ajuns cu diversificarea. Nautul poate fi introdus in alimentatia copilului dupa varsta de 10-12 luni fiind o sursa foarte buna de proteine vegetale, fier si acid folic.
Ingrediente tocanita de naut:
- o cana boabe de naut
- o ceapa
- un ardei gras sau capia
- 2-3 rosii
- o legatura patrungel
- un praf de sare
- tarhon
- ulei de masline
Modul de preparare a tocanitei de naut pentru bebelusi:
- Se clatesc foarte bine sub jet de apa rece boabele de naut.
- Boabele de naut se fierb respectand proportia de o cana de naut la 3 cani de apa. Este necesara fierberea timp de aproximativ o ora si jumatate pentru ca nautul uscat sa fie gata.
- Intr-o cratita separata se pune ceapa taiata marunt, ardei gras sau capia taiat fasiute si un pic de apa si se fierb putin la foc mic. Adaugam un praf de sare si o lingurita tarhon.
- Cand legumele s-au inmuiat, se adauga 2-3 rosii taiate marunt si nautul fiert si scurs de apa.
- Daca preferi sa aiba putin mai mult sos, poti adauga si ceva din apa in care a fiert nautul.
- Se mai da un clocot 5 minute, se adauga pe deasupra putin patrunjel tocat marunt, se acopera si se stinge focul. Se stropeste cu o lingura de ulei de masline. Pofta buna!