Povestea noastră cu alăptarea a început cu ambiția mea de a îl alăpta pe micul prinț exclusiv și cu marea dezamăgire cu care am plecat din spital, pentru că toată lumea mă “încuraja”spunându-mi că nu am suficient lapte pentru a-l satura și că trebuie completare cu lapte praf. Eu însă am refuzat categoric să cred asta, astfel că ajunsă acasă am încercat două săptămâni de una singură să îl fac să tragă și să sugă corect, până am făcut niște ragade, pe care cred că le voi ține minte toată viață.
Prietena mea, tot insista că nu există durere și că lucrurile trebuie să fie simple și ușoare , însă pentru mine era un chin. Nu reușeam să văd luminița de la capătul tunelului, deloc! Și am încercat tot ce citisem și tot ce mă învățaseră în spital, însă nimic nu dădea rezultat.
CITEȘTE ȘI DESPRE: Bebelușul nu se satură cu lapte matern și are nevoie de supliment | 7 presupuneri greșite
În momentul în care am văzut sânge în mamelonul de silicon, am zis stop.
Din acel moment nu i-am mai dat copilului să sugă de la acel sân, doar mă mulgeam și îi dădeam laptele muls (spre norocul meu, a acceptat și biberonul cu laptele muls). Timp de 3 zile m-am dat pe sânul respectiv cu tot ce exista pe piață pentru răni, timp în care am apelat și la un consultant în alăptare. Nu știam cât de mult mă va ajuta, credeam că va fi o întâlnire în care voi rămâne dezamăgită, însă era ultima speranță.
Când Simona a venit la mine și am văzut-o în fața ușii, am simțit că totul se va schimba.
S-a așezat lângă mine și m-a rugat să îl punem pe bebe la sân, să vadă cum îl atașez eu la sânul care nu avea ragade. Evident bebe nu se atașa corect, m-a rugat să încercăm la sânul la care făcusem ragade și i-am spus cu teamă în voce că mi-e frică să nu mă doară din nou (cred că usturimea ragadelor nu se compară cu nicio altă durere simțită de mine până atunci, și am născut natural ).
Atunci s-a uitat atât de blând la mine, m-a ajutat cu bebe să îl atașez la san și nu a durut deloc.
Am fost atât de uimită de faptul că nu doare, că nu îmi venea să cred că este real.
CITEȘTE ȘI DESPRE: Alăptarea este o plăcere când bebe este atașat și poziționat corect la sân | Urmărește aceste 5 indicii
Toată lumea în jurul meu, mama, cumnate, soacră, toate îmi spuneau că nu există alăptare fără durere. Toate au suferit. Am refuzat categoric să cred asta. Există alăptare fără durere și este minunat! Încă regret că nu am apelat de când am ajuns acasă și m-am chinuit timp de două săptămâni până am ajuns în punctul de a claca. Mămici și așa este grea lauzia, nu o faceți și mai grea când poate fi atât de simplu!
Pe această cale, Simona, vreau să îți mulțumesc din nou, să îți spun cât de minunată ești și ce treabă extraodinara ai făcut pentru mine și faci în continuare pentru mămici. Îți sunt profund recunoscătoare pentru tot suportul și ajutorul!
CITEȘTE ȘI: NU a existat NU se satură, NU am suficient lapte! Imediat după naștere, dorința cea mai mare era să aplic tot ce învățasem la cursurile de alăptare
Simona Ivanciu, consultant lactatie IBCLC: Atunci când apar răni la nivelul mamelonului, este posibil să apară și sânge. Nu întrerupe alăptarea la acel sân ci continuă să îl alăptezi pe bebe chiar și în aceste condiții. Bebelușul este în siguranță chiar dacă mănâncă lapte cu sânge. Cel mult poate regurgita lapte “roșu” și poate avea scaunul mai închis la culoare. Atât și nimic mai mult. Dacă te mulgi, îi poți oferi acel lăptic fără probleme. Cheamă însă, un consultant în lactație acreditat care să te ajute să îl atașezi corect pe bebe la sân.
ÎN CLUBUL BEBELUȘILOR am pregătit un GHID COMPLET DE SUPORT PENTRU ALĂPTARE
Vizitează sectiunile de mai jos și alăptarea bebelușului va fi lină și plină de satisfacții!
ALĂPTAREA LA ÎNCEPUT
BEBELUȘI ALAPTAȚI
ALIMENTAȚIA ÎN ALĂPTARE
DESPRE LAPTELE MATERN
SPRIJIN PENTRU ALĂPTARE
TOTUL DESPRE ÎNȚĂRCARE