Gataaa! Nu mai tle’ s-aștept să clesc male ca să-ncep să constluiesc! Tu n-ai auzit de cuburile moi de la Clemmy?!
Pentru prima dată, bebelușii au liber la seturi de construcție din cuburi. Moi, dar nu din pluș, însă la fel de colorate și atractive, acestea mai au un atu față de cele din pluș: se pot îmbina, astfel încât turnul să crească încet-încet cât bebe de mare. Ce satisfacție!
Niciun joc din cele jucate de copilași, de la cele mai fragede vârste și până departe, către sfârșitul copilăriei, nu este doar un joc. Când încă nu stă în funduleț, dar știe să te urmărească cu privirea, jocul cucu-bau este cel mai îndrăgit de către cei mici. Și nu trebuie decât ca mama să-și acopere fața cu palmele preț de o secundă, spunând cucu, apoi să și-o descopere, spunând bau! Și afișând un zâmbet larg.
Copiii învață prin joacă. Ei nu înțeleg ce le spunem, dar sunt cei mai buni să imite. Dacă ne vom așeza alături de ei și le vom arăta cum să pornească jocul, vor ști singuri cum să crească pentru că le vom oferi în felul acesta aripi ca să crească mari.
Doar prin joc copilul poate înțelege cum funcționează lumea: cum arată o fermă și cum e viața la o fermă, cum se nasc clădirile înalte, cum trăiesc animalele și cum sună toate sunetele pe care natura le emite.
În timpul jocului copilul recreează lumea înconjurătoare așa cum și-o imaginează sau așa cum își dorește, își exteriorizează trăirile și percepția asupra mediului din jurul lui. Atunci când demontează mașinuțe, desenează pe pereți sau construiește, el transformă realitatea și o personalizează.
Primele cuburi moi de construcție destinate copiilor cu vârstă fragedă sunt create special pentru ca aceștia să le poată strânge în mânuțe, pentru a construi și a se juca ore în șir în deplină siguranță. Acestea sunt cuburile de construit de la Clemmy, jucării din gama Clementoni.
Principalele avantaje ale jucăriilor Baby Clementoni:
- sunt potrivite pentru fiecare etapă de creștere a bebelușilor;
- sunt sigure pentru copii, prin prisma faptului că folosesc numai materiale de înaltă calitate și netoxice;
- au un puternic conținut educațional;
- stimulează funcțiile locomotorii ale bebelușilor, ajutându-i să descopere relația cauză-efect;
- sunt interactive, vorbesc, cântă, se mișcă, stârnind curiozitatea celor mici.
O istorioară gata construită
Pe vremuri, când oamenii mari au început să construiască jucării, lemnul a fost primul material întrebuințat. Undeva prin secolul al XVIII-lea, niște nemți au pus pe piață primele cuburi de construit. Acestea erau din lemn, aveau diferite forme geometrice și cu ele se puteau construi case, ferme sau alte clădiri.
Pe vremea aceea, aceste cuburi erau considera cele mai educative jucării ale momentului (unele aveau chiar litere și cifre vopsite pe ele, așa că jocurile cu aceste cuburi erau variate).
De-a lungul anilor, cuburile de construcție s-au confecționat și din alte materiale, dar n-au avut același impact precum cele din lemn, până când au apărut cuburile din plastic, care se îmbină.
Lemn sau plastic, niciunul dintre materiale nu era atât de sigur pentru bebeluși, așa că aceștia au mai avut de așteptat până să construiască folosindu-se de cuburi.
Până acum! Firma Clementoni anunță că acum există pe piață și cuburile de construcție Clemmy special create pentru bebeluși. Adică moi și foarte sigure pentru ei!
Principalele avantaje ale cuburilor de construcție Clemmy:
- sunt primele cuburi de construcție recomandate începând cu cea mai fragilă vârstă;
- sunt extrem de educative. Găsindu-se în mai multe variante, cei mici învață cu ajutorul lor culorile, animalele, vehiculele etc.;
- fiind atât de moi, pot deveni oricând jucării de dentiție;
- se spală ușor, manual sau la mașină;
- sunt produse din materiale sigure, netoxice;
- oferă o joacă în condiții de siguranță;
- dezvoltă o parte foarte importantă la această vârstă, și anume aptitudinile motorii fine.
Dar nu doar acestea….
Ce abilități se dezvoltă serios atunci când construiesc în joacă?
Când combină și suprapune, copilul se folosește de aceeași mușchi pe care îi va folosi mai târziu la scris, la mâncat cu lingurița sau la tăiat cu foarfeca. Iar joaca asta e ca și cum ar începe un antrenament pentru aceste activități atât de importante mai încolo.
Când construiește, copilul își dezvoltă aproape fără să-și dea seama coordonarea ochi-mână, coordonarea mâna dreaptă-mâna stângă, precum puterea de concentrare, dar învață să ia singur decizii.
Un castel, un pod, un garaj sau, de ce nu, un tunel. Orice ar construi își dezvoltă imaginația, încercând să redea, prin construcția lui, modelul văzut în realitate.
Împreună cu cel mic, părinții pot folosi cuburile pentru culorile sale, pentru formele lor, pentru dimensiunile lor. Rugându-l să le grupeze după formă, culoare sau dimensiune, copilul își dezvoltă limbajul și se familiarizează, fără să-și dea seama, cu informațiile de bază ale matematicii (mic/mare, pătrat/rotund/dreptunghiular etc).
Cuburile pentru construit reprezintă o jucărie la fel de potrivită și pentru un copil mai mare introvertit, cât și pentru unul extrovertit. Învățându-i să construiască împreună, copiii exersează jocul în echipă, negocierea, dar și limbajul frumos.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.