Vrei ca hainutele bebelusului sa fie moi si catifelate si sa aiba un parfum placut? Si vrei de asemenea un bebelus sanatos, crescut cat mai natural si ferit de nenumaratele chimicale care ne polueaza viata? Se poate!
Balsamul de rufe provoaca boli ale sistemului nervos si cancer! Arunca-l la gunoi si inlocuieste-l cu o solutie mult mai naturala si la fel de eficienta!
Toata lumea iubeste hainele moi, pufoase si frumos parfumate. De aceea, producatorii s-au grabit sa conceapa numeroase retete de balsamuri de rufe, care de care mai colorate, cu miros cat mai persistent si cu efect cat mai spectaculos asupra hainelor.
Stiai insa ca exista si adulti care, in urma folosirii balsamului de rufe pentru hainele lor, fac eruptii pe piele sau au dificultati de respiratie? De ce se intampla asta?
Balsamul de rufe este nociv
S-a observat ca substante chimice din compozitia balsamului de rufe raman impregnate in testura si de acolo sunt, lent, absorbite in piele. Marea problema este ca multe dintre aceste substante sunt extrem de toxice, si nu ti-ar trece niciodata prin minte sa le pui de bunavoie pe pielea bebelusului!
Cloroformul este o neurotoxina acuzata pentru efectul sau cancerigen. Alcoolul benzilic este iritant pentru tractul respirator, in timp ce acetatul de benzil determina cancer pancreatic. A-terpinolul determina aparitia de boli ale sistemului nervos, printre care Alzheimer sau scleroza multipla. De asemenea, el a fost asociat cu sindromul de moarte subita la sugari.
Etanolul este extrem de toxic pentru bebelusi, iar ftalatii folositi pentru cresterea persistentei parfumului sunt asociati cancerului de san.
Chiar daca setezi masina de spalat sa efectueze doua clatiri, balsamul de rufe este special conceput sa adere la fibra tesaturilor. Acesta este motivul pentru care tesaturile spalate cu balsam sunt mai pufoase si mai moi. Substantele ramase pe tesatura intra in contact direct cu pielea si se absorb, lent.
Nocivitatea balsamului de rufe este mare si pentru adulti, cu atat mai mult pentru bebelusi! Iar in cazul bebelusilor cu fond alergic, sau a celor care sufera de dermatita atopica, este absolut interzisa folosirea balsamului de rufe, el putand declansa alergii severe sau contribuind la agravarea dermatitei.
Exista alternative? Ce pot folosi in locul balsamului de rufe din comert?
Avem vesti bune pentru tine. Nu esti obligata sa renunti pentru totdeauna la rufele moi si catifelate, pentru a-ti menaja starea de sanatate.
Solutia este mai la indemana decat crezi!
Balsamul de rufe poate fi inlocuit cu mare succes de doua ingrediente foarte ieftine si care se gasesc in fiecare gospodarie. Este vorba de otet sau de bicarbonatul de sodiu!
Este suficient sa adaugi in compartimentul pentru balsam a unei cesti de otet de 9 grade, sau a unei solutii care sa contina 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu. Ambele ingrediente au capacitatea de a menaja tesaturile si de a le da moliciunea pe care o iubesti atat.
A doua calitate pe care balsamul de rufe o oferea hainelor este reprezentata de parfumul placut si persistent.
Dar si el poate fi usor inlocuit de o varianta mult mai sanatoasa! Este vorba de uleiurile esentiale! Alaturi de otet sau de solutia de bicarbonat, adauga in compartimentul special al masinii de spalat si 10-15 picaturi de ulei esential.
Cel mai folosit de gospodine este uleiul de tea tree, datorita parfumului foarte placut. Dar uleiul esential de arbore de ceai nu are doar aceasta calitate, impreuna cu uleiul esential de eucalipt are proprietati antimicrobiene si antifungice puternice.
Uleiul de eucalipt are de asemenea capacitatea de a distruge acarienii, care sunt implicati in numeroase cazuri de alergie si care ridica probleme serioase copiilor cu hiperreactivitate bronsica sau cu astm.
Desigur, pot adauga in masina de spalat cateva picaturi din orice ulei esential de al carui parfum esti indragostita. Vei fi uimita cat de persistent este mirosul pe care il imprima hainelor si este 100% natural!
Tu mai folosesti balsam de rufe? Daca nu, cu ce l-ai inlocuit?
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.