Cum este sezonul urzicilor profitam si diversificam meniul micutilor nostri. Reteta de pilaf cu urzici se prepara foarte usor si te poate ajuta sa introduci pentru prima data urzicile in alimentatia copilului. Este de asemenea o reteta de post potrivita pentru toti membrii familiei.
Ingrediente pilaf cu urzici pentru copii:
- 2 maini de urzici curatate si spalate temeinic sub jet de apa rece
- 1/2 cana orez basmati sau orez brun (dupa preferinte)
- 2 catei de usturoi si 2 fire de ceapa verde tocate fin
- cateva fire leurda si untisor (optional) tocate
- o lingura ulei de masline extravirgin
- un praf de sare
Portii: 2
Varsta: dupa 1 an
Mod de preparare pilaf cu urzici pentru copii:
- Punem 1/2 cana orez intr-o cana de apa si dam la fiert 15 minute. Crestem cantitatea de apa si timpul de fierbere daca optam pentru orez brun.
- Intr-o alta cratita punem 1/2 litru de apa si atunci cand clocoteste adaugam urzicile, un praf de sare, usturoiul, ceapa tocata, leurda si untisorul. Lasam sa dea in 2-3 clocote, apoi scurgem zeama.
- Blenduim urzicile si le amestecam cu orezul fiert.
- La sfarsit adaugam o lingura ulei masline extravirgin si amestecam bine. Pofta buna!
Citește și despre:
Retete diversificare 6-12 luni
Meniu săptămânal 9-12 luni
Meniu săptămânal copii de 12-18 luni
Idei de gustari copii
Pachetul pentru scoala
Ghid retete de vara pentru copii
Capere la bebeluși + 5 Rețete
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.