Ai asteptat cu nerabdare si emotii prima vacanta impreuna cu micutul tau. Pe principiul ca e bine sa fii pregatit pentru orice, mai ales atunci cand calatoresti cu copiii este bine sa ai la indemana o trusa de prim ajutor cat mai bine dotata. Iata ce ar trebui sa contina trusa de prim ajutor.
Scopul trusei de prim ajutor este evident: sa poti acorda asistenta primara in cazul unui accident. Copiii sunt expusi in primul rand la traumatisme: taieturi, julituri, intepaturi, vanatai. Acestea trebuie curatate, dezinfectate si uneri pansate. Copiiii suporta greu episoadele de febra, care trebuie tinute sub control cu ajutorul antitermicelor. Fiind mici si neatenti, pot fi usor piscati de diverse insecte. Nasul infundat este comun debutului tuturor virozelor respiratorii. Si o diaree simpla nu ar trebui sa intrerupa vacanta daca copilul are peste un an si este hidratat corespunzator.
In vacanta cu bebe – Trusa de prim ajutor:
- Comprese sterile
- Tifon steril
- Ser fiziologic
- Baneocin crema/pudra
- Crema pentru iritatiile de scutec
- Supozitor cu glicerina pt copii
- Leucoplast
- Plasturi
- Apa oxigenata
- Betadina
- Rivanol
- Pasta (crema) de apa/mixtura mentolata pentru iritatii si intepaturi de insecte
- Paracetamol sirop si supozitoare
- Ibuprofen sirop si supozitoare
- Smecta sau Hydrasec
- Saruri de rehidratare
- Probiotic
- Termometru cu baterie de schimb
- Un antibiotic cu spectru larg
- Fenistil gel sau alta crema cu efect antihistaminic
- Aerius sau Zyrtec ca antialergice usoare
- Picaturi sau spray pentru nas infundat
Aceasta lista trebuie completata impreuna cu medicul pediatru, care va fi mai mult decat bucuros sa te ajute, tinand cont de istoricul medical al copilului si de zona in care plecati. In functie de varsta copilului, medicul iti va indica ce sa faci atunci cand te confruncti cu o problema de sanatate. O enteroviroza la un copil de pana intr-un an poate impune rehidratare intravenoasa dupa 24 de ore, in timp ce in cazul unui copil de peste 2 ani poate fi cu usurinta tratata la domiciliu.
Citește și despre:
Zgârieturi, julituri, tăieturi? Primul ajutor și prevenirea semnelor inestetice
7 Măsuri de prim ajutor în caz de accidentare la copii
In vacanta cu bebe – Ce trebuie sa mai verifici:
- Intereseaza-te din timp de cel mai apropiat centru de permanenta/spital de zona in care iti vei petrece vacanta.
- Daca ai de unde alege, incearca sa te informezi in legatura cu numele unuia sau a doi medici pediatri buni care pot fi contactati in cazul unei urgente
- Intereseaza-te daca exista farmacii in zona in care pleci. Daca pleci la mare, de exemplu, sunt sanse mari sa gasesti chiar si farmacii non stop. In zona de munte e posibil sa ai surpriza sa afli ca in localitatea respectiva exista o farmacie deschisa doar cateva ore, in anumite zile ale saptamanii.
- Verifica termenul de valabilitate al tuturor componentelor trusei tale medicale. Nu e deloc placut sa descoperi deodata ca medicamentul pe care erai sigura ca il ai la indemana a expirat de 2 luni.
Nu ezita sa intrerupi vacanta in cazul in care ti se pare ca starea copilului se agraveaza. Vacantele cu copii sunt imprevizibile, asta este! Si in fond sanatatea este mai importanta decat orice altceva. Consulta medicul in cazul oricarei probleme a unui copil mai mic de 1 an. Numai el poate evalua corect situatia si iti poate face recomandari pertinente.
Concediu placut si vacanta fara incidente!
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.