Daca micutului tau ii place ciorbita si vrei sa introduci sfecla rosie in alimentatia lui mai des incearca si aceasta reteta. Este potrivita pentru toata familia.
Ingrediente ciorba de vacuta cu sfecla rosie:
- 500 grame carne de vacuta
- 3 morcovi
- o telina
- o ceapa potrivita
- ardei gras
- o sfecla rosie potrivita
- sucul de la 2 rosii
- verdeata
- o lingurita sare
Timp de preparare: 2 ore
Modul de preprare a ciorbitei de vacuta cu sfecla rosie:
- Punem la fiert 3-4 litri de apa cu o lingurita de sare.
- Separat dam in cateva clocote carnea in alta apa si o taiem cubulete mici.
- Curatam si spalam bine legumele. Adaugam pentru inceput: morcovii, ceapa si telina.
- Dupa ce au fiert 60 de minute la foc mediu se adauga sfecla rosie rasa pe ochiurile mari de la razatoare (curatata de coaja si spalata temeinic pentru a indeparta orice urma de pamant) si ardeiul gras.
- Radem si 2 rosii si adaugam sucul in ciorba.
- Se mai lasa la fiert 30-45 minute si la final se adauga verdeata tocata marunt.
- Inchidem focul si servim ciorbita. Pastram restul la frigider pentru a doua zi. Pofta buna!
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.