BISCUIȚI DIN FĂINĂ DE MIGDALE ȘI STAFIDE – îndulciți cu banane!
Făina de migdale nu conține gluten, doar migdale măcinate. Persoanele sensibile la cereale cu gluten (cele care sufera de boala celiaca sau intoleranta la gluten) ar putea consuma fără probleme produse din făină de migdale. Este bogată în minerale și vitamine, oferind cea mai bună cantitate de calciu, fiind, de asemenea, de folos în sănătatea inimii, deoarece scade nivelul colesterolului. Faina de migdale e găsește în comerț sub formă de migdale măcinate, făină de migdale sau praf de migdale. Dar poate fi făcută ușor și în casă.
INGREDIENTE:
- 30 g de făină de migdale
- 2 linguri de ulei de cocos
- 50 ml de lapte
- 50 g fulgi de ovăz măcinați
- 20 g fulgi de cocos
- 1 lingură semințe de chia râșnite
- 1 lingură de semințe de cânepă
- 40 g de stafide mărunțite
- 20 g de merișoare
- 120 g de banane foarte bine coapte (3 banane)
- pudră de vanilie (opțional)
- pudră de scorțișoară (opțional)
MOD DE PREPARARE:
- Decojește bananele și dă-le prin blender până obții o cremă spumoasă.
- Adaugă uleiul de cocos și laptele.
- Adaugă apoi semințele: fulgii de ovăz măcinați, fulgii de cocos, semințele de chia râșnite, semințele de cânepă. Dar și făina de migdale, vanilia și scorțișoara dacă alegi să le adaugi, după gust.
- Adaugă stafidele și merișoarele mărunțite, amestecă totul bine și lasă la frigider 3 ore.
- Formează biscuiții cu ajutorul unor forme speciale de biscuiti sau in lipsa lor cu ajutorul unei lingurițe (sub formă de grămăjoară) și pune-i într-o tavă, pe hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, 20-25 de minute.
Încearcă și această rețetă: BANANA BREAD – checul cu banane pe post de îndulcitor!
INFO Clubul Bebelușilor: Uleiul de cocos are foarte multe utilizări în bucătărie, dar nu numai acolo. E grozav la gust și face minuni pentru sănătate, oferind prin consum toate vitaminele și mineralele din cocos. Uleiul de cocos nu conține grăsimi, nu conține aditivi alimentari, nu conține substanțe nocive sau dăunătoare sistemului imunitar și nu conține conservanți. Tocmai de aceea este un minunat produs pentru în bucătărie. Poți găti cu el, poți prăji alimente, poți să-l folosești la desert și te poți bucura de el întotdeauna, deoarece nu îngrașă, ba chiar ajută la reglarea colesterolului și la întărirea sistemului imunitar.
CITEȘTE MAI MULTE DESPRE: Beneficiile si utilizarile uleiului de cocos
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.