Banana bread reteta copii
Încântă-ți copiii cu o porție de chec cu banane sănătos și gustos. Rețeta noastră de banana bread este perfectă pentru cei mici! Banana bread sau checul cu banane nu este o prăjitură uscată, ci umedă, pufoasă, dulce și parfumată, aromă pe care i-o dau, în cazul nostru, bananele acelea super-coapte, pe care de cele mai multe ori le aruncăm că s-au făcut maro. E plin internetul de variante ale acestei BANANA BREAD, însă cea pe care ți-o recomandăm noi este potrivită celor mici (dar o să fie și pe placul celor mari, crede-mă!) pentru că nu are zahăr. Dulceața ei vine de la banane. Incearcă și tu banana bread reteta pentru copii.
Pentru cei mai mărișori (adică și adulți), poți să mai introduci în compoziție fructe deshidratate sau bucățele de nuci, alune. Prăjiturica asta poate fi servită cu un sos de caramel, de vanilie, de ciocolată, de fructe de pădure etc. sau alături de o cupă de înghețată. Se potrivește cu cafea, ciocolată caldă, o cană de lapte cu roșcove ori un simplu ceai. Se poate oferi copiilor dupa varsta de 10-12 luni.
Făina albă din compoziție poate fi înlocuită și ea cu făină de ovăz, care se obține dând fulgii de ovăz prin blender ori în râșnița de cafea, până se obține o pudră fină. Poți folosi și făină neagră sau făină integrală. Chestie de gusturi, adică faceți cum vă place!
CITEȘTE ȘI: Sărățele fragede de casă pentru copii. Cea mai simplă și delicioasă rețetă!
INGREDIENTE banana bread reteta copii
- 2 banane foarte coapte
- 2 ouă
- 200 g de unt
- 200 g de făină
- 1 pliculeț praf de copt
- esență de vanilie
MOD DE PREPARARE banana bread reteta copii
- Amestecă ingredientele uscate (făina și praful de copt) într-un bol
- Separat, în altul, topește untul și adaugă ouăle. Poți să le amesteci cu mixerul sau cu un tel.
- Peste ouăle amestecate cu untul adaugă treptat făina și praful de copt amestecate în primul bol. Nu pune toată făină o dată, ci puțin câte puțin și amestecă pentru a nu se forma cocoloașe.
- Zdrobește bananele și adaugă-le în amestecul de mai sus, amestecând din nou până ce obții o consistență cremoasă, semi-lichidă.
- Adaugă esență de vanilie după gust, amestecă ușor și toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
- Dacă ai forme de silicon, nu e nevoie de hârtia de copt;
- Nu pune compoziția până sus în tavă. Checul va crește la copt;
- Dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, 40-45 de minute și verifică dacă s-a copt făcând testul scobitorii.
CITEȘTE ȘI: Salam de biscuiți pentru copii – Rețeta fără zahăr
INFO Clubul Bebelușilor: pudra de roșcove și nuca măcinată se adaugă în bolul cu făină și praf de copt, fiind considerate ingrediente uscate. E suficient să pui 50 g de pudră de roșcove și 50 g de nucă măcinată. Pentru o aromă mai pronunțată a nucilor, poți să le prăjești ușor, într-o tigaie încinsă (fără ulei), înainte de a le râșnița.
CITEȘTE ȘI: TURTĂ DULCE îndulcită cu curmale! Desertul adorat de copii
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.