Atunci când vine vorba despre introducerea alimentelor solide, diversitatea este cheia: expune-l pe bebe la cât mai multe gusturi, arome, texturi și combinații noi, pentru a-l ajuta să își dezvolte preferințele…și papilele gustative. Testează piureul de morcov, cartof și gălbenuș.
De la ce varsta se poate oferi piureul de legume cu galbenus de ou la bebelusi?
Ingrediente piure de legume cu galbenus pentru bebelusi de la 7-8 luni:
Modul de preparare a piureului de legume cu galbenus pentru bebelusi:
- Se curata morcovul si cartoful, se spala bine si se pun in aparatul de gatit (steamer) cu aburi timp de 30 de minute. Deoarece cele 2 legume nu au acelasi timp de gatire la aburi se taie morcovul rondele pentru a putea fi patruns mai usor de aburi. Daca nu aveti steamer se fierb legumele in putina apa 30-40 de minute.
- Separat se fierbe un ou tare, timp de 5-7 minute. Daca aveti oua de tara sau bio e foarte bine.
- Dupa expirarea timpului de gatire cu aburi se pun toate intr-un vas si se mixeaza bine.
- Se adauga si o lingurita de ulei de masline sau floarea soarelui. Daca bebelusul nu a implinat un anisor se adauga in piureul de legume doar galbenusul. Pentru copiii cu suspiciune de alergie la albusul de ou dupa 1 an se poate adauga oul intreg. Pofta buna!
In Clubul Bebelușilor găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru diversificarea bebelușului tău!
DIVERSIFICARE CU LINGURIȚA sau DIVERSIFICARE NATURALĂ
Află când se introduc:
🍐🍑🥭 FRUCTELE
🥕🥦🥒 LEGUMELE
🥣🍞🍞 CEREALELE
🍗🍖🥩 CARNEA
🥚🧀🥛 ALTE ALIMENTE în meniul lui bebe!CITEȘTE ȘI DESPRE:
10 Idei de REȚETE cu CARNE de pui si vită, un aliment de bază în alimentația bebelușilor
Riscuri în autodiversificarea bebelușului – Răspunsurile specialiștilor
Autodiversificare sau diversificare clasică cu lingurița? Beneficii pentru bebe
Diversificarea copilului cu risc de alergii alimentare
Diversificarea naturala BLW (Autodiversificarea)
Diversificarea la bebeluși | Ghid pentru mămici + Recomandări OMS și de la pediatru
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.