Nu o data te-ai intrebat ce sa faci pentru a-i oferi copilului tau o veritabila comoara: amintiri pline, vii, colorate, vesele si pline de viata despre sine, despre voi, parintii sai. Amintiri dragi care sa il insoteasca intreaga viata, sa ii ofere putere in fata incercarilor si despre care sa le povesteasca cu drag si copiilor sai.
Se spune ca amintirile de durata se nasc in momente traite cu mare intensitate. Faptele, vorbele, mirosurile si intamplarile care ne raman intiparite in memorie insotesc momente cu o mare incarcatura emotionala. Iata cateva idei si sfaturi pentru ca cel mic sa adune, de-a lungul anilor, mostenirea unor amintiri pretioase.
Amintirile frumoase – Cum sa-i lasi copilului o mostenire nepretuita!
Inconjoara-l cu multa multa dragoste. Copilul tau isi va aminti pana la sfarsitul vietii sale imbratisarea calda a mamei si va sti, la randul sau, sa i-o daruiasca copilului sau!
Fa-i o adresa de e-mail si scrie-i regulat. Propune-ti sa ii trimiti macar un mesaj pe saptamana, gaseste-ti timp sa ii „spui” fiecare gand legat de el, care iti trece prin cap la un moment dat, si pe care nu il poti discuta cu el din cele mai diverse motive. Spune-i despre existenta acestui cont de e-mail si ofera-i parola intr-un moment cheie al vietii sale, atunci cand crezi ca va intelege tot ceea ce ai adunat pentru el de-a lungul anilor.
Compune un Jurnal de Parinte. Noteaza in el totul, de la ora si greutatea la nastere, cantaririle lunare, primele cuvinte, primul pipi la olita, felul in care stalceste cuvintele cand abia incepe sa vorbeasca, micile pasiuni si fixatii pe care le-a facut de-a lungul anilor. S-ar putea sa iti vina greu sa te desparti de el dar poti cu siguranta sa ii faci o copie!
Sarbatori minunate. Obiceiurile de familie de sarbatori sunt un alt mijloc extraordinar de a-i oferi celui mic ocazia unor amintiri fabuloase. Fiecare familie are micile ei obiceiuri si traditii legate de sarbatori si suntem siguri ca nici voi nu faceti exceptie! De altfel, recunoaste: de cate ori nu te-ai gandit ca la mama acasa, de sarbatori, se facea cutare sau cutare? Cate obiceiuri din familia in care ai crescut nu ai incercat si tu, la randul tau, sa i le faci cunoscute celui mic?
Vacantele in familie sunt o alta sursa minunata de amintiri frumoase. Veselia si relaxarea cocediilor este oricum asteptata cu drag de catre copii. Un loc special in care sa mergeti cateva zile in fiecare an, un joc special pentru drumurile lungi cu masina, obiceiuri legate de impachetarea bagajelor, pana si plecarea catre destinatie in miez de noapte pot fi amintiri dulci care sa ii inveseleasca viata de adult. Care este cea mai pretioasa comoara pe care i-o poti lasa copilului tau? O valiza uriasa plina de amintiri dragi este o avere de nepretuit! Iata si alte idei pentru a-i crea celui mic amintirile care il vor insoti toata viata.
Citește și despre:
Magia primului Crăciun cu bebelușul, o experiență plină de emoții și momente de neuitat
5 cele mai întâlnite greșeli pe care le fac părinții de Sărbători, pot deveni o sursă de epuizare și stres
Prima scrisoare a bebelușului pentru Moș Crăciun 🎅
Fotografiile si filmarile. Mai ales acum, cand tehnica este atat de prietenoasa cu noi, cand pozele se pot face cu usurinta si sunt atat de ieftine, cand poti face filmari scurte folosind un banal telefon mobil, o arhiva de imagini este esentiala si de nepretuit. Cu cata curiozitate privesti putinele poze care au trecut examenul timpului si care ti-i infatiseaza pe buni si strabuni ai familiei, pe care nu ai apucat sa ii cunosti?
Gandeste-te cat de important este pentru copilul tau ca, peste ani, sa se vada, sa va revada tineri asa cum erati pe vremea copilariei sale, sa isi revada bunicii poate pierduti, sa vada cum aratau odinioara locurile in care a copilarit sau in care si-a petrecut vacantele. Aniversarile, nenumaratele „prima data cand….”, fiecare zi gaseste un motiv al ei de a fi fotografiata si pastrata.
Cutia cu comori. Cutia cu comori poate contine primul test de sarcina pozitiv, prima ecografie, bratara de identificare din maternitate, primul costumas de haine, hainutele de la botez, felicitarile primite din partea familiei si a prietenilor, motul de la 1 an si cate si mai cate!
Tu ce comori de amintiri i-ai pregatit micutului tau? Cand crezi ca va fi pregatit sa le cunoasca valoarea?
Citește și despre: Moș Crăciun la diferite vârste ale copiilor | Așteptările se potrivesc cu realitatea?
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.