Aceasta reteta este potrivita copiilor incepand cu varsta de 1 an, in functie de cum alegi sa pregatesti ostropelul. Adecvata la pranz sau la cina, ostropelul de pui cu piure de cartofi este o mancare traditionala pe care cu siguranta o apreciai si tu cand era mic. Iar copilul o va iubi!
Pentru piure ai nevoie de: cartofi, lapte, putin unt si sare (dupa 1 an), in functie de varsta copilului. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare, daca micutul are mai mult de un an. Astfel, vor absorbi mai putina apa decat daca ii pui la fiert taiati cubulete. Odata ce sunt bine fierti, se scot din apa, se curata si se paseaza cu un strop de unt pentru o consistenta mai cremoasa, si cu lapte pana ce piurelul este destul de moale pentru preferintele copilului.
Pentru ostropel ai nevoie de: cateva pulpe de pui, o ceapa, cativa catei de usturoi, o lingura de ulei, o lingura de bulion sau 3 linguri de suc de rosii, cimbru si, eventual, sare.
Mod de preparare ostropel de pui:
- Ceapa se curata si se taie cubulete, dupa care se pune in tigaie cu apa.
- Cand ceapa incepe sa se inmoaie, se adauga 4 catei de usturoi maruntiti, 4 pulpe de pui (separat poti fierbe pulpele cateva minute in alta apa), sarea si cimbrul.
- Dupa 5 minute se adauga un pic de apa, si bulionul, ca sa se formeze sosul. Se lasa la fiert aproximativ 45 de minute.
- Ostropelul se serveste alaturi de piure. Pentru a-l ajuta pe micut sa manance si sosul, il poti turna intr-o adancitura facuta cu lingura in piureul de cartofi. Pofta buna!