Cand se introduce porumbul la bebelusi?

Porumbul  ar putea  fi introdus  in alimentatia bebelusului intre 4-6 luni fiind o cereala fara gluten. Deoarece  este greu digerabil momentul cel mai potrivit pentru introducerea lui este in jurul varstei de 10 luni, dupa care poate deveni un aliment favorit al bebelusului.  Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda inceperea diversificarii dupa varsta de 6 luni atat in cazul bebelusilor alaptati cat si a celor hraniti cu formule de lapte.

Pana la varsta de 1 an este recomandat sa alegi cereale speciale pentru bebelusi, imbogatite cu fier, deoarece sunt mai usor digerabile. Evita-le pe cele cu adaos de zahar. Cerealele integrale la aceasta varsta ar putea intampina dificultati la digestie si ar putea provoca unele probleme, cum ar fi flatulenta.

Copilul ar trebui sa aiba 3 ani pentru boabe de porumb deoarece s-ar putea ineca. Porumbul nu este o cereala foarte nutritiva. Totusi, este o sursa buna de fibre si de vitaminele B. Din porumb se obtin mai multe produse: malai, amidon, ulei.

VITAMINE continute: vitaminele B, in special B1 si vitamina E.

MINERALE continute: fier, fosfor, magneziu, zinc   si o mica cantitate de: mangan si cupru.

Cum se ofera cerealele pe baza de porumb la bebelusi?

Citeste cu atentie instructiunile de pe spatele cutiilor cu cereale pentru bebelusi. Ai putea alege genul de cereale cu sau fara lapte care se prepara cu apa sau cele care se adauga direct in lapte. La inceput ii vei da o lingurita, apoi 2, crescand proportional cantitatea pana ajungi la numarul de masuri recomandate pentru varsta copilului tau.  Nu cumpara variante de cereale pentru bebelusi care sunt formate din amestecuri de mai multe fainuri de cereale pana cand nu ai introdus individual cerealele continute.

In jurul varstei de 10-12  luni ofera-i bebelusului celebra mamaliga cu branza de vaci la care vei adauga iaurt. Tot atunci ii poti oferi fulgi de porumb.

Asocieri corecte ale porumbului cu alte alimente:

Porumbul se asociaza bine cu alte cereale sau cu legume: morcov, mazare, fasole verde, dovlecel. 

Afla cum se introduc in alimentatia bebelusului si celelalte cereale:

Orezul Graul Ovazul Orzul Secara Porumbul Pastele Quinoa Meiul

Te-ar mai putea interesa pe aceeasi tema:

Fructele Cerealele Legumele Proteinele