Pentru bebelusii de 10-12 luni incercati aceasta reteta de supa crema de spanac. Spanacul nu va fi oferit copiilor mici mai des de o data pe saptamana datorita continutului de oxalati care in cantitati mari blocheaza absorbtia de calciu.
Supa crema de spanac
Ingrediente
- 100 grame spanac proaspat
- 1 buc morcov
- 1 iaurt mic natural
- 1 cubulet unt 82% grasime
- 1 buc praf de sare dupa 1 an
Instructiuni
-
Se spala si se curata spanacul temeinic.
-
Se pune intr-un vas cu putina apa care a atins punctul de firbere timp de 2-3 minute.
-
Se scurge spanacul si se blenduieste.
-
Separat sotam ceapa si morcovul date pa razatoarea mica intr-o lingura de apa si un cubulet de unt pana cand se inmoaie.
-
Amestacam cu spanacul blenduit si cu un iaurt mic natural si gata supa crema.
-
Daca supa este prea groasa se adauga cateva linguri din apa in care a fiert spanacul.
Note Reteta
Important: sotarea legumelor se face intotdeauna in grasime (unt, ulei) la care adaugam neaparat 1-2 linguri de apa, la foc mic. In acest fel grasimea nu ajunge la temperaturi foarte mari si nu elibereaza compusi nesanatosi.
Încearcă și aceste rețete cu spanac pentru copii:
Sufleu de spanac pentru copii dupa 12 luni
Orez cu spanac pentru bebelusi de la 8-10 luni
Piure de cartofi cu spanac pentru bebe
Spanacul în alimentația bebelușilor. 5 idei de rețete cu spanac pentru copii
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.