Cand va este pofta de o prajitura cu branza incercati aceasta reteta de cheesecake cremoasa. Pentru copii e potrivita de la varsta de aproximativ 3 ani. Daca obisnuiti sa oferiti copilului dulciuri chiar mai devreme de aceasta varsta atunci este mult mai recomandata decat orice alta alternativa din supermarket.
Ingrediente cheesecake:
-
1 kg branza dulce de vaca (>20% grasime)
-
5 oua
-
50 gr zahar brun
-
400 gr biscuiti digestivi
-
1/2 pachet unt
-
1/2 cutie smantana lichida pentru gatit (100ml)
-
esenta de vanilie, coaja lamaie/portocala spalate bine in prealabil
Mod de preparare cheesecake:
- Biscuitii se faramiteaza si se amesteca cu untul topit in robotul de bucatarie. Amestecul se aseaza apoi pe tava, inclusiv pe peretii vasului. Se da tava la frigider cat timp se prepara crema de branza.
- Pentru crema de branza, se bat ouale usor, se amesteca cu branza de vaci, smantana lichida pentru gatit si zaharul, vanilia si coaja de lamaie/portocala.
- Se adauga apoi compozitia de mai sus peste biscuitii cu unt.
- Se baga la cuptor, unde se lasa 15 minute la foc iute, dupa care se regleaza la 150^C si se lasa pt 1 h 30 min.
- Cand este gata, se lasa sa se raceasca, dupa care se baga in frigider si se lasa pentru cateva ore sau peste noapte.
- Se poate servi simplu sau cu 1-2 lingurite de dulceata.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.