Desi se spune ca mazarea baloneaza si se digera greu daca este gatita corect se pot evita aceste neplaceri. Mazarea se poate introduce in alimentatia bebelusului de la varsta de 8-10 luni sau mai tarziu in functie de recomandarile pediatrului care urmareste evolutia copilului de la nastere.
Ingrediente piure de mazare pentru bebelusi (pentru 2 portii):
- 250 grame mazare proaspata sau congelata (se evita mazarea la borcan sau la conserva deoarece are adaos de sare)
- o ceapa mica
- un dovlecel mic
- un ardei gras
- cateva fire de marar
- o lingura ulei de masline
- oregano sau tarhon pentru gust
Modul de preparare a piureului de mazare pentru bebelusi:
Se curata legumele si se taie solzisori. Intr-un vas de inox mai lat se pun doua cani de apa. Adaugam legumele (fara a le cali sau sota) impreuna cu mazarea si dam la fiert timp de o ora. Focul se da la mic cand se atinge punctul de fierbere. La sfarsit punem mararul tocat marunt si uleiul de masline dupa ce se inchide focul. Se iau 2-3 polonice si se face un piure fin in blender. Se serveste cu bucatele de painica. Pofta buna!