Humusul – Pasta de naut se poate oferi micutilor la micul dejun sau ca gustare dupa somnul de pranz fiind un preparat cu un continut ridicat de minerale precum fierul si magneziul.
Ingrediente Humus – Pasta de naut pentru copii:
- 250 grame boabe naut sau din conserva (clatite si scurse de zeama)
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 2 catei de usturoi
- sare si mirodenii
- 1 lingura pasta de susan
- 1-2 linguri ulei masline
- patrunjel tocat fin pentru decor
- optional 1 lingura pasta de rosii
Modul de preparare Humus – Pasta de naut pentru copii:
- Fierbem boabele de naut minim 2 ore intr-un litru de apa. Nautul poate fi pus la hidratat inainte de a fi gatit cu 10-12 ore.
- Verificam daca nautul este moale cu o furculita inainte de a inchide focul.
- Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie. In timp ce amestecam, adaugam treptat uleiul de masline. Presaram patrujel verde deasupra.
- Se serveste pe triunghiuri de paine prajita sau focacia cu feliute de rosii si castraveti.