Introducerea biberonului la bebelusii alăptați poate fi o perioadă stresantă atât pentru părinți cât și pentru copil.
Unele mame se simt vinovate atunci cand fac trecerea de la alăptare la biberon deoarece este o schimbare majoră pentru copil. Multi părinți sunt copleșiți de numărul mare de informații și sfaturi legate de biberoane și de momentul în care acesta trebuie introdus.
Iată câteva sfaturi pe care noi le găsim utile atunci când introduceți biberonul:
Dacă nu vei fi departe de cel mic atunci când trebuie hrănit, nu este obligatoriu să introduci biberonul. Multe mame reușesc să alăpteze exclusiv la san. Cu toate acestea, dacă nu vei putea să fii mereu lângă cel mic, din diverse motive, va trebui să găsești o metodă pentru a-i oferi laptele tău.
Încearcă să aștepti minim 4-6 săptămâni până începi să hrănești copilul cu biberonul. Astfel, copilul are timp să-și dezvolte obiceiurile de hrănire iar tu să poți produce cantitatea necesară de lapte.
Roagă pe altcineva să hrănească copilul cu biberonul. Este mai bine să hrănească altcineva copilul cu biberonul pentru a minimiza confuzia care poate apărea. Ar putea ajuta foarte mult dacă nu ești prezentă atunci când copilul este hrănit cu biberonul.
Continuă să colectezi laptele chiar dacă hrănești copilul cu biberonul. În acest fel îi poți oferi în continuare toți nutrienții de care copilul are nevoie pentru a se dezvolta iar organismul tău produce lapte în continuare.
Caută tetina care să se potrivească cel mai bine copilului tău. Mulți părinți sunt puși în situația în care trebuie să încerce mai multe tetine înainte de a o găsi pe potrivită copilul său. Alege o tetină care să îi permită copilului să facă aceleași mișcări peristaltice pe care le face atunci când se hrănește la sân. O astfel de tetină va face ușoară trecerea de la hrănirea cu biberonul la alăptare.
Felul în care hrănești copilul cu biberonul este foarte important. Perminte-i copilului să caute tetina, să se hrănească atât cât simte nevoia și încearcă să observi când s-a săturat. Astfel, încerci să reproduci obiceiurile de hrănire la sân și reduci riscul apariției simptomelor asociate cu colicii: dureri de stomac, balonare, nervozitate.
Cercetările au arătat că stilul de supt al bebelușului implică 3 etape: atașarea, mișcarea peristaltică a limbii și înghițirea laptelui. Odată ce copilul s-a atașat de sân, limba acestuia începe să facă mișcări asemănătoare unor valuri, comprimând sânul și extrăgând laptele, contribuind la o bună dezvoltare oral facială a acestuia.
Este dovedit clinic că tetinele biberoanelor Lansinoh încurajează copilul să facă mișcările peristaltice învățate la sânul mamei. Acestea imită sucțiunea instinctuală pentru o bună dezvoltare oral-facială.
Biberoanele fac parte din gama pentru alăptare concepută de specialiștii Lansinoh ca un sprijin pentru mamele care alăptează și care, din diverse motive, nu pot fi alături de copil pentru o anumită perioadă de timp. Acestea sunt compatibile cu toată gama de pompe Lansinoh. Astfel, bebelușul beneficiază cât mai mult de proprietățile laptelui matern.
Mișcări efectuate în timpul alăptării la sân
Mișcări efectuate în timpul hrănirii cu biberonul Lansinoh
Tetina biberoanelor este realizată din silicon moale, cu două texturi diferite iar vârful acesteia permite copilului să regleze fluxul de lapte, se întinde și se flexează pentru o compresie optimă. Liniile verticale din silicon din interiorul acesteia consolidează structura, eliminând riscul aplatizării în timpul suptului. Aceasta este prevăzută cu un sistem de ventilare care reduce aerul ingerat de bebelusi iar designul gradual al tetinei permite o bună mișcare peristaltică a limbii.
…afla mai multe lansinoh.nextstep.com.ro
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.