Abia veniţi pe lume, sugarii nu sunt încă “echipaţi” cu un sistem digestiv performant. Hrana principală, laptele, le poate provoca balonare şi crampe dureroase, care se transformă numai decât într-un plâns crâncen, cu înroşirea feţei, insomnii, şi picioruşe strânse la burtică.
Situaţia poate deveni de-a dreptul frustrantă, atunci când simptomele colicilor încep să se manifeste, dovadă stând mărturiile părinţilor de pretutindeni. Nu vă speriaţi, remediile sunt eficiente şi la îndemână, iar situaţia va trece de la sine.
Când apar şi când dispar colicile?
Începând de la 2 săptâmâni, până în jurul a 3 luni, majoritatea sugarilor se confruntă cu problemele colicilor. O afecţiune foarte comună în rândul celor mici, colicile sunt o adevărată povară chiar şi pentru părinţi.
Cauzele exacte ale colicilor nu se cunosc încă, dar se crede că dezvoltarea incompletă a sistemului digestiv ar determina apariția lor. Se pare că acesta nu produce cantitatea necesară de fermenți, care sunt implicați în digestia normală.
Bebelușul are nevoie de mai mult timp pentru a-și dezvolta sistemul digestiv. Până la maturizarea lui, acesta va experimenta și alte neplăceri asociate colicilor, precum problemele cu scaunele.
Schimbarea dietei, de la laptele matern la alimentaţia solidă ar trebui să se petreacă în jurul vârstei de 6 luni. În această perioadă, simptomele colicilor ar trebui să dispară natural, sau cel puţin să apară în episoade, din ce în ce mai rare.
Aşadar, nu este îngrijorător dacă bebe manifestă semnele acestei afecţiuni, chiar şi după trei luni. Un control de specialitate este totuşi recomandat, pentru liniştea dvs. ca părinţi şi siguranţa celui mic.
Remedii împotriva colicilor
Toate mămicile ar trebui să ştie că până la sase luni, bebeluşii ar trebui să fie hrăniţi exclusiv cu lapte matern şi că “spaima” colicilor va trece cu timpul. Totuşi, în momentele în care legănatul, îmbrăţişările şi compresele calde pe burtică nu funcţionează, se poate recurge la remedii naturale, din plante cu efect medicinal.
O formulă eficientă, 100% naturală şi cu efecte dovedite în cei 20 de ani de când există pe piaţă, poate fi Baby Drink.
Îl găseşti în farmacii, sub formă de pliculeţe cu pulbere ce conţine doar ingrediente naturale: muşeţel, mentă, lemn dulce, anason şi cimbru. Împreună, acestea luptă eficient împotriva durerilor de burtică şi îl calmează pe cel mic în episoadele de plâns.
Muşeţelul din compoziţia Baby Drink are proprietăţi antispastice şi dezinfectante la nivel intestinal, ce conduc la calmarea colicilor. Menta are şi ea efect calmant şi antispastic asupra colicilor, precum şi un efect de dezintoxicare a organismului prin diureză şi transpiraţie.
Lemnul dulce are proprietăţi antiinflamatorii, antiulceroase, cicatrizante, uşor diuretice şi laxative, fiind şi un agent natural de îndulcire, ce împiedică fermentaţia. Anasonul deţine proprietăţi antispastice şi dezinfectante la nivel intestinal, iar cimbrul potenţează efectele expectorante şi de reglare a funcţiilor digestive ale celorlalte componente.
Pulberea Baby Drink se administrează uşor, prin dizolvarea în 50 de ml de apă fiartă şi răcită în prealabil. Se administrează între 2 şi 4 plicuri pe zi, între mese şi are efect calmant în stările de indigestie, greaţă, spasme intestinale, dureri abdominale şi flatulenţă.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.