Este cunoscut ca atunci cand incerci sa concepi un bebe e indicat sa iei suplimente de acid folic, sa renunti la alcool si fumat, sa duci o viata sanatoasa pentru a-ti creste sansele de a ramane insarcinata cat mai repede. Dar stiai ca exista si alimente care iti pot spori fertilitatea?
Se pare ca exista cateva alimente care pot influenta pozitiv fertilitatea feminina, crescand sansele de a ramane insarcinata cat mai repede. Iata ce ar trebui sa mananci pentru a grabi aparitia celor doua liniute de pe testul de sarcina.
Alimente care sporesc fertilitatea viitoarelor mame
Rodii. Rodiile sunt foarte bogate in fier, iar aportul de fier este esential in procesul de ovulatie si pentru ca ovulele tale sa fie sanatoase.
Asparagus. Stim cu totii ca ce e natural este mai bun. Ei bine, chiar daca iei suplimente de acid folic, acidul folic din asparagus este natural, net superiosi calitativ si mai usor asimilabil!
Usturoi. Se fac numeroase glume mai mult sau mai putin inspirate, care sugereaza ca mirosul de usturoi ar fi un contraceptiv minunat, caci tine pe toata lumea la distanta. Realitatea este ca, pe langa calitatile sale antimicrobiene si antiparazitare, usturoiul este de asemenea o sursa bogata de seleniu, un alt mineral important pentru sanatatea ovulelor tale.
Macrou. Pestele in general, dar macroul in mod special contine o cantitate mare de acizi grasi esentiali, care sunt importanti in mentinerea unei bune functionari a aparatului reproductiv feminin.
Mazare. Cui nu ii place mazarea? Se gateste usor, se digera bine, si este bogata in proteine. Dar nu numai! Mazarea este o bogata sursa de zinc, iar cantitatea de zinc din organism este importanta pentru un echilibru hormonal optim.
Somonul. Considerat inca o delicatesa daca este bine preparat, somonul este accesibil in orice supermarket si ar fi pacat sa il ocolesti! Somonul este o alta sursa minunata de seleniu, oligoelement cu beneficii clare pentru procesul de ovulatie.
Cirese, afine, mure si prune. Toate aceste fructe sunt o importanta sursa de flavonoide, care au un rol protector asupra ovulelor.
Citrice. Indiferent care sunt citricele tale preferate, fie ca adori portocalele sau nu te mai saturi de mandarine, bei doi litri de limonada neindulcita sau mananci cate un pomello zilnic, toate au ceva in comun: sunt o sursa grozava de vitamina C, care este deosebit de importanta pentru sanatatea sistemului endocrin.
Oua. Consumul de oua este esential pentru o buna stare de sanatate. Desi acuzate candva pentru cantitatea de colesterol pe care o contin, mitul ca ouale ar fi nesanatoase a fost demontat de ceva vreme. Ouale sunt practic un concentrat de proteine si vitamine de care ar trebui sa beneficiezi oricand. Pe langa alti compusi, ouale contin vitamina E, care influenteaza pozitiv fertilitatea.
Banane. Pe langa faptul ca sunt gustoase si parfumate, ca sunt o gustare la indemana oricand, bananele sunt o sursa de vitamina B6, care ajuta la reglarea balantei hormonale.
Migdale. Migdalele contin acizi grasi sanatosi, dar sunt de asemenea foarte bogate in vitamina E.
Spanac. Cu siguranta iti amintesti de Popeye marinarul si de efectul magic pe care il avea spanacul asupra lui! Ei bine, cam acelasi lucru se intampla si cu aparatul tau reproductiv atunci cand mananci spanac, gratie cantitatii mari de fier pe care o contine.
Ananas. Ananasul contine o cantitate mare de mangan, care este sential in declansarea sintezei hormonilor implicati in reproductie.
Miere. Efectele curative ale mierii sunt demonstrate deja. Dar mierea este un foarte bun tonic uterin si ovarian, astfel ca un consum regulat de miere naturala din surse sigure poate fi de mare ajutor.
Lactate. Se crede ca lactatele nedregresate imbunatatesc functia ovarelor.
Piersici, caise, morcovi si mango. Toate acestea contin o cantitate mare de beta-caroten, care este convertit de catre organism in vitamina A, importanta in ovulatie.
Ardei iute. Ardeiul iute accelereaza circulatia sangelui, imbunatatind irigarea aparatului reproducator si crescand sansele sa ramai insarcinata.
Care dintre alimentele de pe aceasta lista face parte din meniul tau saptamanal?
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.