Biscuiți Homemade pentru Copii
Când gemenii Diana și Adrian aveau 1 an și 5 luni, nu doar că au savurat acești biscuiți delicioși, dar au și participat la pregătirea lor, ceea ce le-a adus multă bucurie. Este o rețetă simplă, perfectă pentru a-i implica pe cei mici în bucătărie.
De la ce vârstă se pot oferi?
Această rețetă de biscuiți este potrivită pentru copiii de peste 1 an.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de coacere: 30 minute
Ingrediente pentru biscuiți de casă pentru copii mici:
- 2 ouă
- 10-12 linguri de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 5 lingurițe de gem (eu am folosit gem de vișine făcut în casă)
- 1/2 ceașcă de lapte
- 1 lingură de unt
- 1/4 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
- Puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și amestecați bine. Adăugați făina treptat, până când aluatul se desprinde de pe marginile bolului.
- Dacă nu aveți un robot de bucătărie sau dacă pregătiți biscuiții în timp ce copiii dorm, puteți amesteca ingredientele manual, pentru a păstra liniștea.
- Întindeți aluatul cu un sucitor, obținând o foaie nu foarte groasă. Folosiți forme pentru a decupa biscuiții. Aceasta este o activitate distractivă pentru copii, așa că îi puteți implica în acest pas.
- Așezați biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Preîncălziți cuptorul și coaceți biscuiții timp de 30 de minute.
- După ce sunt gata, puteți orna biscuiții cu diverse toppinguri colorate pentru a-i face și mai atractivi pentru cei mici.
Alte rețete de biscuiți homemade pentru copii:
Biscuiți cu Banane și Ovăz
Ingrediente:
- 2 banane coapte
- 1 cană de fulgi de ovăz
- 1 linguriță de scorțișoară (opțional)
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Pisați bananele cu o furculiță până obțineți un piure fin.
- Amestecați piureul de banane cu fulgii de ovăz și scorțișoara.
- Formați mici biluțe sau forme cu mâna și așezați-le pe o tavă cu hârtie de copt.
- Coaceți timp de 15-20 de minute, până când devin aurii. Acești biscuiți sunt moi și perfecți pentru copiii mici.
Biscuiți cu Morcov și Portocală
Ingrediente:
- 1 morcov ras fin
- 1 ou
- 1/2 ceașcă de suc de portocale
- 1 lingură de miere (opțional, dacă copilul are peste 1 an)
- 8-10 linguri de făină
- 1 linguriță de praf de copt
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Într-un bol, amestecați oul, sucul de portocale, morcovul ras și mierea.
- Adăugați treptat făina și praful de copt, până obțineți un aluat moale.
- Formați biscuiți cu mâna sau folosiți forme.
- Coaceți timp de 20-25 de minute până devin aurii. Morcovul și portocala aduc o aromă proaspătă și dulce naturală.
Biscuiți cu Măr și Scorțișoară
Ingrediente:
- 1 măr mare, ras fin
- 1 ou
- 1 linguriță de scorțișoară
- 8-10 linguri de făină
- 1 linguriță de praf de copt
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Bateți oul și amestecați cu mărul ras și scorțișoara.
- Adăugați făina și praful de copt, amestecând până obțineți un aluat omogen.
- Formați biscuiți și așezați-i pe tava cu hârtie de copt.
- Coaceți timp de 20-25 de minute până devin aurii și crocanți.