Minestrone isi are originea in Italia si este o supa consistenta care poate fi oferita ca singur fel principal la masa de pranz copiilor dupa varsta de 3 ani. Va fi distractiv pentru micutul tau daca il vei ruga sa aleaga el forma pastelor.
Ingrediente Supa Minestrone:
- 1,5 litru supa de legume din 2 morcovi, ceapa, un dovlecel, o telina
- 1 morcov, o ceapa rosie si o telina
- 400 grame pasta de rosii cu pulpa
- 175 grame paste preferabil cat mai mici
- 200 grame fasole verde sau rosie fiarta
- o mana de frunze de spanac
- parmezan ras
- ulei de masline extravirgin
- sare si piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: 45 minute
Varsta: de la 3 ani
Mod de preparare Supa Minestrone:
- Curatam ceapa, morcovul, telina si le taiem cubulete. Le punem la inabusit intr-o oala lata cu 5 linguri de apa si 2 de ulei de masline pana cand se inmoaie (cam in 10 minute).
- Separat punem pasta de rosii in supa de legume la fiert si adaugam legumele inabusite. Dam focul la mic si le lasam sa fiarba inca 15 minute dupa care adaugam pastele si fasolea (fiarta in prealabil sau din conserva). Pentru gust adaugam o lingurita de sare si putin piper negru.
- La sfarsit adaugam spanacul si mai lasam la fiert 5 minute. Dupa ce luam dupa foc se adauga parmezanul ras.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.