Acum ca ne pregatim incet incet de inceperea scolii si a gradinitei, probabil ca ai dori sa afli cat mai multe informatii despre noul an scolar, inclusiv cand incepe, cat dureaza si care sunt vacantele si zilele libere incluse in program. Descopera alaturi de noi tot ceea ce trebuie sa stii despre acest subiect.
Noul an scolar numara un total de 35 de saptamani de cursuri, cu exceptia anilor terminali. Inceperea anului scolar este stabilita pe data de 11 septembrie 2017, iar ultima zi de scoala este fixata in data de 16 iunie 2018.
Ca de obicei, dupa cum te-ai obisnuit deja, anul scolar este impartit in doua semestre. Primul semestru incepe odata cu inceperea scolii si de incheie in data de 2 februarie. Cel de-al doilea semestru de scoala incepe pe 12 februarie si se incheie odata cu sfarsitul scolii, pe 16 iunie.
Daca copilul tau termina clasa a VIII-a, finalul anului scolar este programat in data de 8 iunie. Daca el este proaspat absolvent de liceu, vacanta de vara, si ultimele pregatiri pentru bacalaureat, incep in data de 25 mai .
Vacantele anului scolar 2017 – 2018 sunt programate dupa cum urmeaza:
Vacanta de iarna : copiii se vor bucura de aceasta vacanta intre 23 decembrie si 14 ianuarie.
Intre 3 februarie si 11 februarie, este programata vacanta intersemestriala. Intre 31 martie si 10 aprilie, este fixata vacanta de primavara. In sfarsit, cea mai asteptata si mai iubita dintre vacante, cea de vara, este programata intre 16 iunie si 9 septembrie.
Dupa cum te-ai obisnuit poate deja, clasele primare si grupele din gradinitele de stat beneficiaza de o vacanta in plus, intre 28 octombrie si 5 noiembrie.
La aceste vacante se adauga, in mod fericit, si cateva zile libere prevazute de lege. Ele sunt urmatoarele:
30 noiembrie (joi, Sf. Andrei),
1 decembrie (vineri, Ziua Nationala a Romaniei),
24 ianuarie (miercuri, Ziua Unirii Principatelor Romane),
9 aprilie (luni, a doua zi de Paste),
1 mai (marti, Ziua Muncii),
28 mai (luni, a doua zi de Rusalii) si
1 iunie (vineri, Ziua Copilului).
Alte zile speciale
La aceste vacante si sarbatori legale, se mai adauga cateva date speciale din cursul anului scolar. Este vorba despre data de 5 octombrie, care marcheaza Ziua Internationala a Educatiei, si despre data de 5 iunie, cand e sarbatorita Ziua Invatatorului. In aceste zile, scolile vor organiza manifestari specifice care sa marcheze evenimentele.
In plus, in perioada 2 octombrie – 31 mai, scolile au libertatea de a planifica saptamana Scoala Altfel, interval in care nu se vor efectua cursuri, ci alt tip de activitati. Aceasta saptamana nu trebuie sa se suprapuna peste perioada evaluarilor sau a tezelor semestriale, si va fi fixata in general la finalul semestrelor, in functie de ritmul de parcurgere a programei scolare.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.