Reteta de spaghete din grau dur cu legume si sos de rosii pentru copii de la 1 an. Aceasta reteta este foarte potrivita in acele zile in care doresti sa-i oferi ceva fara carne micutului tau. Asocierea pastelor cu legume va aduce toti nutrientii de care are copilul nevoie.
Ingrediente spaghete cu legume pentru copii:
- 250 grame spaghete
- 1 morcov
- un dovlecel
- optional se pot adauga si: vanata, broccoli, ardei gras
- 3 – 4 rosii zemoase pentru suc
- o ceapa si cativa catei de usturoi
- oregano
- un praf de sare
- ulei de masline
- optional parmezan ras
Modul de preparare a spaghetelor cu legume pentru copii
- Se curata morcovul si dovlecelul, se taie rondele sau cubulete si se pun la fiert sau la aburi.
- Se rad rosiile si se pune sucul la fiert cu un praf de sare si oregano sau alte mirodenii preferate.
- Se toaca ceapa marunt si usturoiul si se adauga la sucul de rosii. Se lasa la fiert la foc mic 20 de minute.
- Ultimele se pun la fiert pastele deoarece au timpul cel mai scurt de pregatite. Se respecta intocmai indicatiile de pe cutia de paste referitoare la cantitatea de apa in care fierb si timpul de fierbere. Se pregatesc „al dente”.
- Dupa ce au fiert morcovul si dovlecelul (si alte legume daca ati mai adaugat) se pun in blender pentru a obtine o crema de legume pe care o amestecam cu sucul de rosii.
- Se scurg pastele bine si se amesteca cu sucul de rosii si crema de legume.
- Se adauga ulei de masline si optional parmezan ras. Pofta buna!
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.