Gogosile au fost mereu un desert rapid si nepretentios, dar iubit de catre copii, mai ales atunci cand gogosile sunt calde si fragede. Iata o reteta cu care nu ai cum sa dai gres!
Ingrediente gogosi pufoase:
- 25 g drojdie
- 200 ml lapte
- 3 linguri de zahar
- 500 g faina
- un ou de gaina
- 25 g unt
- 25 g ulei
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare gogosi pufoase:
- 25 g drojdie se dizolva in 50 ml lapte caldut.
- 150 ml de lapte se incalzesc putin impreuna cu 3 linguri de zahar si se adauga esenta de vanilie.
- Intr-un castron se amesteca 500 g de faina, laptele cu drojdie, laptele cu zahar, un ou, 25 g de unt topit, un praf de sare si coaja rasa de lamaie (spalata foarte bine inainte).
- Aluatul se framanta pana e omogen, apoi se adauga 25 ml de ulei si se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului.
- Aluatul se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana cand isi dubleaza volumul.
- Din aluat se intinde o foaie de 5-6 mm grosime are se taie cu un pahar si se mai lasa sa creasca macar 10 minute.
- Gogosile se prajesc pe ambele parti in ulei incins (puteti incerca in ulei de cocos care este unul sanatos), se scot pe un prosop de hartie care sa absoarba surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar sau se ung cu dulceata preferata. Pofta buna!
Se ofera maxim o gogoasa copilasilor de 3-4 ani.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.