Cine doreste, la final, cand painea este pusa in tava se pot adauga diferite condimente/seminte. Eu am vrut sa fac o paine floricica cu cascaval asa ca dupa ce am facut floricica am uns painea cu un galbenus de ou si am pus cascaval ras.
Ingrediente paine de casa impletita:
- 500g faina
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 ou
- 250 g lapte caldut
- 6 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de zahar
Modul de preparare a painii de casa impletita:
- Faina se pune cernuta intr-un castron peste care se adauga drojdia, sare, zahar, ou, laptele si uleiul.
- Se framanta bine timp de 5-10 min. In timpul framantari e posibil sa mai adaugati in ploaie putina faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana si este in acelasi timp pufos si se poate framanta pe masa.
- Se lasa la dospit pentru 45-60 min (mie personal imi place sa o las la crescut cam o ora jumate-2) dupa care se pune in tava de copt, se poate folosi o forma de chec sau cozonac unsa cu ulei sau tava mare acoperita cu foaie de copt si se da la cuptot pentru 30-45 min care a fost incalzit in prealabil.
- La sfarsit se scoate painea se pune pe un fund de lemn si se umezesc mainile cu apa si se trece deasupra painei de vreo 2-3 ori dupa care se acopera cu un prosop de bucatarie. Pofta buna!
Reteta de paine de casa impletita trimisa de Ana, mamica din Comunitatea Clubul Bebelusilor.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.