Dupa colici, urmeaza dintii! Iata ce fel de incurajari primesc proaspetele mamici…Din fericire, perioada eruptiei dentare nu mai este la fel de chinuitoare ca pana acum, caci exista o gama variata de solutii la care poti apela ca sa ameliorezi durerile de gingii ale bebelusului.
De la gelurile pentru gingii la jucariile de dentitie, parintii folosesc remedii homeopate, analgezice naturale si antiinflamatorii nesteroidiene pentru a le alina durerile copiilor. Stiai ca exista si un alt remediu? Fa cunostinta cu biscuitii speciali conceputi pentru a-l alina pe copil in perioada dureroasei eruptii dentare.
Calendarul eruptiei dentare la bebelusi
Mugurii dentari incep sa se formeze inca din luna a doua de sarcina. La nastere, dintii sunt complet formati in interiorul gingiei. Ba, uneori, nou-nascutii pot avea deja unul sau mai multi dinti!
Desi manualele vechi de pediatrie sustin ca varsta aparitiei primului dintre este 6 luni, exista un procent semnificativ de bebelusi la care eruptia dentara debuteaza inca de la varsta de 3 luni. Cele mai frecvente simptome asociate sunt inrosirea obrajilor, salivatul excesiv, rosul unui deget sau a jucariilor si nervozitate.
Chiar daca din punctul de vedere al datei aparitiei primului dintre exista bebelusi grabiti, la majoritatea dintre ei eruptia dentara debuteaza intre 6 si 7 luni de la nastere. Exista de asemenea bebelusi la care primul dinte apare dupa varsta de un an, asadar parintii trebuie sa se inarmeze cu rabdare.
In general primii dinti care isi fac aparitia in grosimea gingiei sunt incisivii superiori si inferiori. Molarii apar in medie in jurul varstei de un an, iar caninii pe la 18 luni. Intre 2 si 3 ani erupe al doilea set de molari.
Simptomele eruptiei dintilor de lapte
Cei mai multi dintre bebelusi traiesc un oarecare nivel de disconfort in perioada in care dintii isi „taie” drumul prin gingie, asadar e destul de comun ca ei sa fie morocanosi, sa se odihneasca rau si sa planga mult. Unii dintre ei cer sa fie pusi la san aproape non stop, ceea ce poate fi extrem de solicitant pentru mama.
Salivatul excesiv, rosul obiectelor pe care le pot baga in gura si gingiile rosii sunt doar cateva dintre cele mai frecvente simptome. Avand in vedere excesul de saliva, unii bebelusi dezvolta iritatii in jurul gurii, iar altii fac o usoara diaree acida, care poate determina aparitia iritatiei de scutec. Daca la incisivi eruptia dentara poate trece neobservata, in cazul molarilor sau al caninilor unii bebelusi fac febra moderata.
Solutii pentru ameliorarea simptomelor eruptiei dentare
Multi bebelusi apreciaza masajul gingiilor. In cazurile severe poti apela la un gel anestezic special conceput pentru acest scop. Jucariile de dentitie bagate la frigider si apoi oferite pot reduce durerea. Unele remedii homeopate sustin ca reduc durerea.
Si nu in ultimul rand, iti prezentam o solutie noua pe piata romaneasca, dar testata in ceea ce priveste eficienta: biscuitii Bickiepegs.
Bickiepegs Teething este una dintre cele mai apreciate firme de pe piata britanica incepand din anul 1925. Fiind absolut naturali si handmade intr-o brutarie din Scotia, din cele mai bune ingrediente, acesti biscuiti speciali pentru perioada eruptiei dentare il vor linisti pe bebelus mai bine decat produsele medicamentoase.
Fiind special conceputi pentru a-l alina pe copil in perioada dureroasei eruptii dentare, Bickipegs nu numai ca reduc senzatiile dureroase, dar de asemenea antreneaza muschii implicati in procesul de masticatie si miscarile masticatorii in sine. Datorita formei speciale, bebelusul va fi stimulat sa muste din ei atat in partea din fata a gurii, dar si cu partea posterioara a cavitatii bucale, invatand astfel ce sa faca si cu mancarea solida pe care o va prim in curand.
Duritatea biscuitilor Bickiepeg este special masurata in asa fel incat sa ofere o suprafata de spriijin solida dintilor care isi croiesc drumul prin gingii. Unii specialisti ortodonti merg pana la a afirma ca miscarile de masticatie efectuate in aceasta perioada ajuta de asemenea si la o mai buna spatiere a dintilor.
Din punct de vedere al compozitiei, biscuitii sunt perfect naturali si nu contin coloranti, conservanti, arome, zahar sau sare. Nu te teme ca biscuitele Bickiepegs s-ar putea rupe. Este foarte tare si numai forta din mainile unui tatic l-ar poate rupe. Produsul este 100% sigur, folosit in Marea Britanie de peste nouazeci de ani.
Biscuitii Bickiepegs fi folositi inca de la varsta de 6 luni, dar chiar mai devreme daca bebelusul este precoce din punct de vedere al eruptiei dentare. Se recomand folosirea acestora pana la varsta de trei ani sau pana ce au iesit toti dintii de lapte.
Fiind adecvati si pentru vegani sau vegetarieni, ei nu contin organisme modificate genetic si nu au in compozitia lor nici un fel de produs lactat.
Realizati din faina de grau si germeni de grau, ei contin de asemenea instructiuni despre cum se folosesc in mod corect. Panglica speciala se trece prin gaura fiecarui biscuite si se agata de hainele bebelusului dar niciodata in jurul gatului.
Biscuitii pot fi folositi pentru 20 de minute fiecare, dupa care iti recomandam sa ii arunci. Ca intotdeauna, bebelusul trebuie sa beneficieze de supravegherea ta atenta pe toata durata folosirii Bickiepeg-ului.
Biscuitii Bickiepeg se pot cumpara online de pe http://www.pravalialuibebe.ro/ sau din magazinele Carrefour, Kaufland, Bebe Tei, Bebe Supermatet Militari si Bebe Ardealul.
Video explicativ:
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.