Uită de frământatul aluatului, de drojdia care trebuie să fermenteze, de uitatul pe furiș în castronul unde trebuie să crească coca. Iata pentru tine cea mai rapidă rețetă de gogoșele, din care te vei alege cu cele mai pufoase gogoșele care vor rămâne așa și în zilele următoare.
Trebuie doar să amesteci toate ingredientele și să „formezi“ gogoșelele cu ajutorul linguriței, apoi să le dai drumul în uleiul încins pentru fix câte 1 minut pe fiecare parte.
Ingrediente gogoșele pufoase (cu lingurița):
- 200 g iaurt gras
- 150 g făină albă (preferabil ecologică)
- 1 vârf de linguriță cu sare
- coaja rasă de la 1 lămâie netratată
- 1 linguriță rasă cu praf de copt
- 1-2 ouă de găină întregi
- ulei de floarea soarelui
Cum se prepară gogoșelele pufoase (cu lingurița):
Amestecă iaurtul cu ouăle întregi, sarea, coaja de lămâie.
Adaugă făina amestecată cu praful de copt.
Nu amesteca mult, ci doar până se încorporează toate.
Încinge uleiul.
Ia din amestecul de mai sus cu lingurița și pune în uleiul încins. În contact cu uleiul, amestecul se va desprinde singur de pe linguriță, așa că nu este nevoie să scuturi lingurița.
Scoate-le pe măsură ce se coc și pune-le la scurs pe un șervet absorbant.
După ce s-au răcit, le poți pudra opțional cu puțin zahăr pudră cu vanilie. Sau le poți servi cu topping de ciocolată, de caramel ori dulceață de casă din fructe de pădure.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.