Daca doresti sa-i faci cunostinta micutului tau cu fasolea pastai, un sortiment de fasole care se digera usor si poate fi dat la bebelusi chiar din primul an de viata, incearca aceasta reteta simpla. Poti adapta reteta in functie de etapa de diversificare la care sunteti in prezent.
Ingrediente mancarica de fasole pastai pentru bebelusi:
- o mana de fasole pastai
- o jumatate de cana de ardei gras toate culorile cubulete
- o rosie rasa sau o jumatate de cana de cubulete de rosii
- 2 catei de usturoi
- oregano sau tarhon pentru mai multa aroma
- cateva fire de marar
- ulei de masline
Modul de preparare a mancarii de fasole pastai pentru bebelusi:
1. Spalam bine fasolea verde si indepartam coditele si capetele. O rupem in doua sau in trei si o punem intr-o oala cu apa cat sa o acopere. Adaugam ardeii (in cazul de fata taiati deja si congelati) si cubuletele de rosii (pentru bebelusi mai mici de 1 an se pune o rosie rasa deoarece conserva de pasta de rosii contine sare). Se curata si 2 catei de usturoi si se taie fin.
2. Se lasa la fiert la foc mediu/mic timp de 30 de minute. Se taie marunt mararul si se mai lasa 3-5 minute.
3. Se pregateste in blender sau se paseaza cu furculita pana cand se obtine un o mancare de consistenta potrivita cu abilitatile de mestacare ale copilului. Atentie sa nu ramana boabe intrengi de fasole (se poate intampla daca fasolea pastai era batrana). Se pune si o lingurita de ulei de masline si se serveste cu bucatele de painica.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.