Reteta de desert pentru copii mai mari de 12 luni cu fructe, miere si biscuiti.
Desert aromat pentru copii ingrediente pentru 2 porții
Preparare: 10 minute / Dificultate mică
1 lingurință unt; 2 banane coapte; zeama de la 2 portocale; 200 g iaurt grecesc cu 3,5% grăsime; 1 lingură miere; 30 g biscuiți pentru bebeluși
Mod de preparare
Mai întâi, topești untul într-o tigaie, adaugi bananele tăiate cuburi și lași 2-3 minute. Torni sucul de la cele două portocale și mai lași pe foc 1 minut. Pui totul în două cupe și le dai să se răcească. Amesteci iaurtul cu mierea și îl împarți în cele două cupe peste compoziția cu banane. Macini biscuiții, îi presari peste iaurt și poți servi desertul.
Sfaturi pentru mami
La acest desert, poți înlocui mierea cu sirop de agave sau de arțar. De asemenea, biscuiții fără gluten îi poți înlocui cu biscuiți pentru bebeluși.
SFATUL MEDICULUI „Asocierea fructelor cu miere și biscuiți reprezintă un desert sățios, nutritiv (regăsim atât glucide, cât și lipide, proteine și vitamine) și plin de energie. Atenție, mierea se adaugă doar atunci când compoziția se răcește sub 40 grade, în caz contrar devine toxică. În perioada verii bananele se pot înlocui în deserturi cu pepene galben.“ Dr. Brândușa Pană, medic specialist management sanitar
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.