Pentru pranz puteti incerca aceasta reteta de ciorbita radauteana. Este o reteta simpa, potrivita dupa varsta de 18-24 de luni a copilului. Reteta de ciorba radautena ne-a fost trimisa de Ioana.
Ingrediente ciorbita radauteana:
Pentru 6 portii aveti nevoie de:
- un piept de pui
- 2 morcovi
- jumatate de telina
- 1 patrunjel radacina sau pastarnac
- o ceapa
- 3 linguri smantana nedregredata
- 2 galbenusuri de ou
- 2-3 catei de usturoi
- o legatura patrunjel
- zeama de la jumatate de lamaie
Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute. Complexitate medie.
Modul de preparare a ciorbitei radautene pentru copii:
Se pun 4 litri de apa la fiert cu o lingurita de sare. Se taie pieptul de pui fasii sau cubulete si se pune in apa cand aceasta clocoteste. Se spumeaza. Se curata legumele si se spala bine. Se dau apoi pe razatoarea mare. Doar ceapa se pune intreaga si se scoate la sfarsit. Se adauga si legmele rase si se lasa la fiert 60 de minute la foc mediu.
Se bat cele doua galbenusuri bine cu un praf de sare si se adauga cele 3 linguri de smantana si un polonic de zeama de la ciorba, amestecandu-se bine. Dam focul la mic si turnam amestecul de smantana cu galbenus. Se piseaza si 2-3 catei de usturoi si se lasa la fiert inca 5-10 minute. Se toaca marunt legatura de patrunjel si se adauga si ea. Dupa ce inchidem focul putem pune in ciorba zeama de la o jumatate de lamaie stoarsa, in functie de gustul copilului.
Se serveste cu paine prajita, fulgi de ovaz sau crutoane. Pofta buna!
Stiai ca ciorba radauteana are radacini in reteta de ciorba de burta, doar ca s-a inlocuit burba cu piept de pui?
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.