Alegerea unui nume pentru nou-născutul tău este o decizie importantă și, evident, dificilă, pentru că îl va purta întreaga viață. Numele este, de cele mai multe ori, primul lucru pe care cei din jur îl află despre o persoană, fiind ca o carte de vizită, care îi ajută să își formeze o primă părere. Pentru a te ajuta să alegi numele perfect pentru băiețelul tău, am strâns numele cele mai frumoase, cele mai populare și cele cu semnificație specială.
- ALBERT
- ALEXANDRU
- ANDREI
- CAMIL
- CIPRIAN
- CODRIN
- CEZAR
- CRISTIAN
- DARIUS
- DAVID
- EDUARD
- FILIP
- GEORGE
- HORIA
- IOAN
- IUSTIN
- LUCA
- MARIO
- MIHAI
- MIHNEA
- MIRCEA
- NICHOLAS
- PETRU
- RADU
- RAFAEL
- STEFAN
- SEBASTIAN
- TEODOR
- TUDOR
- VLAD
Cele mai frumoase nume de băieți ALBERT
Numele își găsește onomastica în calendarul bisericii romano-catolice la 15 noiembrie și la 23 aprilie. Sfântul Albert cel Mare este considerat cel mai mare filozof și teolog al Evului Mediu.
Etimologia numelui: provine din germana veche și înseamnă nobil, aristocrat (adal) și lumină, strălucitor, faimos (beraht), cu alte cuvinte născut să strălucească, cel distins și celebru, nobil faimos.
Caracterizare: Albert este un om de mare clasă. Charismatic, cinstit și de încredere. Lider înnăscut. Mereu în căutarea perfecțiunii. Abordează viața dintr-o perspectivă practică, bazându-se pe o judecată rațională solidă și pe fapte concrete. Poate părea rezervat și misterios, precaut, însă interiorul lui este cald și sensibil. Va căuta confortului unui cămin, dorindu-și să trăiască o viață liniștită alături de familie. Tradiționalist, perfecționist, detestă superficialitatea.
Personalități:
A. Camus, scriitor, filozof francez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură.
A. Einstein, fizician, filozof, inventator, om de știință, laureat al Premiului Nobel pentru fizică.
Prințul de Monaco
Prințul Albert de Saxa-Coburg și Gotha, soțul reginei Victoria a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlanda.
Citește pe larg și despre: 20 de nume de băieți alese de celebrități pentru copiii lor
Cele mai frumoase nume de băieți ALEXANDRU
Încadrat într-o bogată familie de vechi nume personale compuse (Aleksarhos și Aleksikles, cunoscute încă de la Tucidide, Aleksidemos la Platon, Aleksikrates, la Plutarh etc.), Aleksandros este interpretat, în mod curent, ca un compus din verbul alexo „a apara, a proteja“ și substantivul aner – „bărbat, om“ (element de compunere foarte frecvent în onomastica greacă).
Etimologia numelui: cu tradiție istorică, frecvent întâlnit în toată Europa, Alexandru reproduce grecescul Alexandros. Ajutat de faima celebrului rege macedonean, dar și de semnificația lui – „protectorul omului“ –, acest frumos nume de băiat este foarte popular și poate încununa un destin de succes.
Caracterizare: Numerologic vorbind, Alexandru este un nume puternic, iar asta se poate vedea din prezența cifrelor 1 și 9, cifrele „Alfa și Omega“ ale numerologiei. Purtătorii acestui nume au o personalitate puternică (cifra 9), impresionantă și vibrantă, chiar cu un aer de aristocrație. Sunt un bulgăre de energie și împrăștie o alură de intensitate în orice situație s-ar afla. Sunt idealiști, visători, altruiști, deschiși, sociabili, creativi (cu un talent aparte în artele vizuale) și caută să îi ajute sau să îi apere pe cei din jur, implicându-se în diverse cauze sociale. Au idealuri înalte și sunt de regulă cei care își urmăresc visele până în pânzele albe. Sunt organizați, creativi, responsabili și sunt înzestrați cu un anumit magnetism personal. Pe de altă parte, ei pot fi încăpățânați, geloși, singuratici, deprimați, indiferenți, sarcastici, morocănoși, risipitori, superficiali, posesivi sau aroganți.
Citește și despre: 20 de sugestii deosebite de nume de băieți inspirate din natură
Cele mai frumoase nume de băieți ANDREI
Sf. Andrei a fost unul din cei doisprezece apostoli ai Mântuitorului. După ce a propovăduit ani de zile credința creștină, Sfântul a sfârșit ucis de necredincioși, a fost răstignit pe crucea în formă de X, aceasta cruce fiind numită de atunci Crucea Sf. Andrei. Sfântul fost pentru toți creștinii un exemplu de curaj și de dăruire, de izbândă și de curaj de lupta împotriva răului. Acest nume are multă greutate la români odată datorită Sfântului Andrei și a influenței sale în ceea ce privește răspândirea creștinismului în ținuturile noastre, iar în al doilea rând datorită faptului că el este sărbătorit în data de 30 noiembrie. Această zi este mai numită și „cap de iarnă“ și marchează începutul iernii, în tradiția noastră dacică. De asemenea, Sfântul mai este numit și „apărătorul de lupi“.
Etimologia numelui: răspândit și frecvent, de veche tradiție la români, Andrei reproduce numele personal grecesc Andreas, bine atestat în epoca greco-romană. În mod obișnuit, este explicat prin substantivul andreia care înseamnă „bărbăție, curaj“.
Caracterizare: Numărul Destinului lui Andrei are vibrația maestru 33. Acesta prescrie pentru bărbatul Andrei un destin marcat de inspirații umanitare, altruiste și un profund simț al datoriei și dragostei față de întreaga lume. Mulți dintre posesorii acestui nume nu pot nega că în ei arde o dorință tainică de a-și ajuta semenii, de a-i învăța cele drepte și de a-i conduce către o lume mai bună, într-un fel sau altul. Inspirațiile utopice merg mână în mână cu aceștia. Tind să fie buni învățători și profesori, lideri spirituali, preoți, oameni de afaceri, ecologiști etc. Au o mare tărie interioară și, cel mai adesea, au aspirații spirituale înalte. Responsabilitatea este un aspect crucial pentru ei, întărit și de Dorința Inimii (6). Numărul 33 este un număr sacru, care poartă cu el greutatea aspirațiilor înalte și a sacrificiului.
Personalități:
• A. Mureșanu, poet și revoluționar român
• A. Marga, filozof, politolog, om politic român
• A. Pleșu, scriitor și eseist român, stilist al limbii române, fost ministru al culturii și al Afacerilor Externe
• A. Șaguna, mitropolit ortodox al Transilvaniei
• A. Pavel, tenismen român
Citește și despre: Nume de băieți inspirate din calendarul creștin-ortodox
Cele mai frumoase nume de băieți CAMIL
Cei care poartă acest nume se sărbătoresc la 14 iulie.
Etimologia numelui: lingviștii consideră că numele Camil este un nume de origine romană – Camillus –, care înseamnă „ocrotitorul victimelor“. În cultura islamică, sensul numelui Camille este „perfect“.
Caracterizare: persoanele care poartă aceste nume sunt, de regulă, firi robuste, pline de sănătate sau care trec foarte ușor peste orice boală. Copil, Camil poate pune oarece probleme părinților, din cauza dorinței fără margini de a explora și descoperi. În anii adolescenței, va fi deja un tânăr studios și cu tragere de carte. Principalele lui calități sunt seriozitate, organizare și determinare.
Personalități:
• Camil Ressu, pictor român
• Camil Petrescu, scriitor român
• Camille Pissarro, pictor francez
Citește și despre: Nume nobile de băieți
Cele mai frumoase nume de băieți CIPRIAN
Numele este adesea întâlnit la popoarele latine, în celelalte țări nefiind prea popular. În italiană, portugheză și spaniolă există varianta „Cipriano”, dar spaniolii mai folosesc și forma „Cebrián”, iar în galiciană se folosește forma „Cibrán”.
Etimologia numelui: Cyprianus era folosit ca nume de familie în Roma Antică. Se poate recunoaște cu ușurință faptul că numele este un derivat de la numele insulei Cipru cu sufixul -an, iar semnificația acestuia este „din Cipru“. Se pare că printre cei mai cunoscuți purtători ai numelui a fost Sfântul Cyprian, un fost episcop al Cartaginei, devenit martir pe vremea Împăratului Valerian, în secolul al III-lea.
Caracterizare: este pasionat de călătorii și se adaptează cu ușurință în orice situație. Detestă monotonia, rutina și constrângerile de tot felul. Nu are obiceiul să se gândească la ziua de mâine, preferă să trăiască clipa prezentă. De altfel, Ciprian este o persoană destul de dezorganizată, ceea ce îl conduce adesea spre excese. Sociabil, Ciprian detesta singurătatea.
Personalități:
• Ciprian Porumbescu, compozitul imnului României
• Ciprian Marica, fotbalist român
Cele mai frumoase nume de băieți CODRIN
Cei care poartă numele de Codrin își sărbătoresc ziua numelui de Florii.
Etimologia numelui: originea acestui nume este incertă, specialiștii oscilând între a-l considera o variantă a numelui Codrat (lat. Quadratus – „pătrat“) sau a numelui Codruț, care, probabil, provine din latinescul quodrum – pădure, dumbravă.
Caracterizare: cei al căror prenume începe cu litera C sunt mândri, hotărați și ambițioși. De regulă, au o minte scăpărătoare și spontană, precum și excelente abilități de comunicare. Pot repera rapid esența unei probleme și găsi cele mai eficiente rezolvări. Sociabili și foarte expresivi, au priză la public. Pun preț pe prietenie, fiind amici sinceri, generoși și devotați. Defecte: Neglijența, nepăsarea, dezorganizarea. Uneori, lipsa de rușine sau de scrupule. Având multe interese, riscă să-și risipească timpul și energia.
Personalități:
• Codrin Ștefănescu, politician
Citește și despre:
Cele mai frumoase 25 de nume de băieți care încep cu litera A
Cele mai frumoase nume de băiat care încep cu litera C
Cele mai frumoase nume de băieți – Secțiune specială
Nume de Sfinți pentru copii le luni, pe tot anul
Cele mai frumoase nume de băieți CEZAR
Persoanele care poartă acest nume se sărbătoresc la 8 decembrie/27 august. Fetele care vor să-ll poarte se vor numi Cezara.
Etimologia numelui: din latină – divin, acest nume amintește faptul că orice om, bun sau rău, sfânt sau păcătos poarta ceva divin în el. Sufletul său, conștiința sa, viața din toată făptura omului sunt semnul prezenței lui Dumnezeu în tot ceea ce suntem și în tot ceea ce facem. Omul a fost creat „după chipul lui Dumnezeu“, dar acest citat biblic nu trebuie înțeles în sens fizic, căci se referă la trăsăturile noastre sufletești.
Caracterizare: cel care poartă numele acesta are un puternic simț al responsabilității în afaceri, este practic și determinat să aibă succes în orice face. Abilitățile sale organizatorice și de a direcționa eforturile altora le permit și celorlalți să exceleze în orice poziție managerială, deoarece purtătorul numelui are posibilitatea de a se agăța de conceptul de obiectiv cu o înțelegere a pașilor ce trebuie urmați. S-ar putea să nu aibă aceeași rapiditate în gândire și, chiar dacă va fi foarte respectat, această mică problemă s-ar putea să nu fie apreciată de asociați. Are o personalitate matură, capabilă și responsabilă și este dispus să-și asume o poziție de stâlp al societății.
Cele mai frumoase nume de băieți CRISTIAN
Cei care poartă numele acesta se sărbătoresc astfel: conform calendarului creștin-ortodox, la 12 februarie, 13 martie, 18 mai și 24 iulie. Conform calendarului romano-catolic, la 12 noiembrie. Conform calendarului greco-catolic, la 24 iulie.
Etimologie nume: din latină, creștin, cel ce crede în Hristos, numele fiind o mărturie a credinței și a dragostei noastre. Unul din cele mai întâlnite nume din lumea creștină, din cele mai vechi timpuri și până astăzi. „Creștin este cel ce îl imită pe Hristos: în cuvinte, în fapte, în gândire.“ – Sfântul Ioan Scărarul.
Caracterizare: cel care poarta numele de Cristian este de o natură mai independentă, deși este prietenos și generos. Poate fi o persoană spontană, expresivă și vorbăreață. Are anumite abilități artistice, creative și muzicale și poate avea un element de originalitate în tot ceea ce face. Îi place să facă lucrurile pe moment, fără să plănuiască sau să facă aranjamente anterioare. Cristian este o persoana norocoasa în viață, s-a născut sub o stea norocoasă. În general, domeniile în care strălucește sunt științele umane și creația. Intuiția, imaginația, sensibilitatea se vor potrivi de minune cu idealismul și perfecțiunea de care dă dovadă în unele cazuri. Este o persoană sociabilă, comunicativă și sensibilă, serviabilă, care posedă un mare simț al prieteniei.
Personalități:
• Christian Dior, creator de modă francez
• Hans Christian Andersen, scriitor și poet danez
• Cristian Țopescu, comentator sportiv
• Cristian Teodorescu, prozator, eseist și publicist român
• Cristian Tudor Popescu, jurnalist român
• Cristian Chivu, fotbalist
Cele mai frumoase nume de băieți DARIUS
În România, numele a fost introdus prin intermediul grecilor cu formă Darios. Varianta masculină a numelui a fost folosită cu precădere în mediul intelectual. În data de 19 martie, posesorii acestui nume își sărbătoresc onomastica.
Etimologia numelui: nume de origine persană, care derivă din cuvântul darayavahus şi este format din verbul darayamiy – a deţine, a avea, și vasuh – bun, bine, – purtător al binelui. Semnificația numelui Darius este Cel care menține sau posedă binele.
Caracterizare: comportamentul persoanelor care poartă acest nume este orientat în spiritul lucrului practic și bine făcut, care aduce bucurie persoanelor din jur. Tind să preia asupra lor tot greul din dorința de a-i ajuta pe cei dragi și ajung, de multe ori, să își sacrifice propriile dorințe și nevoi. Darius un om al extremelor. Îi place când să fie în centrul atenției, pe placul tuturor, să întrețină atmosfera în locul în care se află, fie să se retragă în liniște, să mediteze sau să-și planifice în tihnă următoarea mișcare. Deși pare ușor de citit la prima vedere, este o persoană profundă care nutrește sentimente dintre cele mai variate. Este vizionar însă nu suficient de dornic de a-și vedea visele puse în practică. Și-ar dori în schimb ca lumea să-l înțeleagă mai ușor și mai repede și să nu fie nevoit să depună atât de mult efort. Punctul său forte este acela că poate aduce bucurie și frumusețe acolo unde se află. Îi face plăcere să se afle în natură și să fie înconjurat de flori, verdeață sau munți. Apreciază sinceritatea și pe cei care se deschid în fața lui.
Personalități:
• Darius, regele perșilor
Cele mai frumoase nume de băieți DAVID
Se sărbătorește la 26 iunie. Cei care poartă un nume care începe cu litera D imprimă o atitudine practică și organizată. Cei ale căror prenume încep cu D sunt oameni cu o mare voință, organizați și tenace. Capacitatea lor de a se focaliza asupra țelurilor este uluitoare. Au autoritate, simț practic și financiar, sunt buni în poziții de conducere sau în afaceri. Concepțiile lor sunt solide și conformiste, iar sentimentele, durabile. Mulți sunt pasionați de plante și grădinărit. Defecte: în situații tensionate pot deveni fixiști, radicali, incapabili de concesii, rigizi și uneori de o îndărătnicie prostească.
Etimologie nume: cu o tradiție de peste trei milenii, derivat din ebraicul Dawidh, acest nume a fost purtat de învingătorul uriașului Goliat. Tradus prin iubit, acesta încununează cu succes orice destin prin simbolistica lui atât de frumoasă.
Caracterizare: persoanele care poartă acest nume sunt foarte independente și se concentrează mai mult asupra problemelor în ansamblu, împărțind detaliile celorlalți. Au o tendință de a-i schimba pe cei din jur, schimbându-le gândirea. Sunt determinați, cred în adevăr, justiție și disciplină, iar dacă nu își ating scopurile pot deveni foarte sumbre.
Personalități:
• Regele David al Israelului
• Sfântul David, protectorul Țării Galilor
• D. Hasselhof, actor, cântăreț, compozitor american
• D. Letterman, comedian american
• D. Jude Heyworth Law, actor britanic, cunoscut sub numele de Jude Law
• D. Beckham, fotbalist englez
• D. Villa, fotbalist spaniol
Cele mai frumoase nume de băieți EDUARD
Vechi nume de origine anglo-saxonă Eduard are o veche tradiţie şi impresionantă continuitate în Anglia, fiind un preferat nume dinastic. Prima atestare datează din anul 899, când se urcă la tron primul Edward, fiul regelui Alfred. Se sărbătorește la 5 ianuarie, 18 martie și 13 octombrie.
Etimologie nume: unul dintre cele mai apreciate și populare nume de băiat în contemporaneitatea onomasticii românești, Eduard are o simbolistică foarte bogată și frumoasă. Format din elementele ead-, care înseamnă bogat, bogăție și weard – aparator, prenumele înseamnă bogat, apărător al bogăției. Vechea formă Edward este paralelă cu germanicul continental Adoward, devenit apoi Odward.
Caracterizare: Purtătorii acestui nume sunt persoane caracterizate de un puternic simț al autorității și ambiției. Sunt unii dintre cei care cred cel mai mult în forțele proprii, lucru care-i poate intimida uneori pe cei din jurul lor, însă ei nu profită de acest lucru. Dacă simt că cineva reușește să-i întreacă dintr-un anumit punct de vedere, vor fi puțin afectați de acest lucru, deoarece își doresc mereu să exceleze în tot ceea ce fac. Noile aventuri și experiențe reprezintă sursa lor de motivare, de stimulare în a depune tot mai multe eforturi și a se implica în tot mai multe activități. Indiferent ce anume fac, aceștia preferă să apeleze doar la forțele proprii, iar dacă au nevoie de un sprijin financiar, nu caută să apeleze rapid la alte persoane, ci sunt dispuși să depună un nivel de efort mai ridicat.
Personalități:
• Eduard cel Bătrân, rege al Angliei (899–924)
• Eduard Confesorul, rege al Angliei (1042–1066)
• Eduard I al Angliei, rege al Angliei (1272–1307)
• Eduard al II-lea al Angliei, rege al Angliei (1307–1327)
• Eduard al III-lea al Angliei, rege al Angliei (1327–1377)
• Edward, Conte de Wessex, al treilea fiu al reginei Elisabeta a II-a
• Eduard Șevardnadze, președinte al Georgiei
• Eduard Caudella, compozitor român de muzică de operă
Cele mai frumoase nume de băieți FILIP
Numele a fost purtat de cinci regi ai Macedoniei, inclusiv Filip al II-lea, tatăl lui Alexandru cel Mare. Acest nume mai apare și în Noul Testament, fiind purtat de către doi sfinți. Primul este unul din cei doisprezece apostoli, iar al doilea este un personaj mai timpuriu în Biserica Creștină, cunoscut sub numele de Sfântul Diacon Filip. În calendarul catolic, se sărbătorește la 11 octombrie.
Etimologie nume: folosit cu o frecvență mai redusă decât în trecut, Filip continuă în onomastica noastră grecescul Philippos, nume răspândit în Grecia Antică. Este compus din două elemente recognoscibile: phil/philos – iubitor de… și ipos – cal.
Caracterizare: purtătorul numelui Filip are o natură foarte idealistă. Dorința sa pentru pace și armonie îl face să se retragă din situații în care apar conflicte și dușmănie. Este foarte rezervat și înclinat să simtă sensibilitate și conștiință, chiar dacă încearcă să pară încrezător și echilibrat. Din păcate, dorința sa de a-i ajuta pe ceilalți atrage în jurul său pe cei care își doresc să profite de el.
Personalități:
• cei cinci regi ai Macedoniei, toți denumiți Filip
• Philip al Spaniei
• Phil Collins, cântăreț și muzician britanic
• Phil Rudd, bateristul australian din trupa AC/DC
• Steliano Filip, fotbalist roman
• Felicia Filip, soprana din Romania
Citește și despre: 25 de nume de băieți întâlnite în Biblie
Cele mai frumoase nume de băieți GEORGE
Popularitatea prenumelui George se datorează Sfântului Gheorghe, vestitul luptător cu dragonul ori balaurul (simbol al diavolului), un erou creștin respectat mai întâi în estul Europei, apoi omagiat în occident odată cu revenirea în țările de origine ale cavalerilor participanți la cruciade, ce au adus cu ei fabuloase legende despre acest învingător al răului. În acest fel, Sfântul Gheorghe a ajuns sfântul patron sau ocrotitor al Angliei, Portugaliei, Aragonului și Cataluniei. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai prețuiți sfinți. De neam bun, a îmbrățișat de tânăr carierea armelor, distingându-se repede prin curajul și abilitățile sale. Numit conducătorul unui corp de armată, Sfântul a luptat în numeroase războaie, fiind apreciat de împărat. În timpul prigoanei creștinilor, Sfântul și-a mărturisit și el cu tărie credința și, după amenințări și torturi, a fost executat din porunca aceluiași împărat pe care îl servise în lupte și războaie. Sărbătorea numelui este pe 23 aprilie.
Etimologie nume: derivat din Gheorghe, vine din greacă și înseamnă agricultor, lucrător al pământului. Din acest cuvânt (format din particulele ge, însemnând pământ, sol, şi ergon, semnificând muncă, lucru) a apărut numele grecesc Γεώργιος, corespunzător în limba latină celui de Georgios. Acest nume răspândit la romani și la alte popoare creștine, ne arată că omul trebuie să fie înainte de toate harnic și gospodar.
Caracterizare: George își poate dedica cele mai bune ore, sănătatea și chiar viața realizărilor care presupun suferință. Este pentru el proba răbdării şi rezistenței. În același timp este dur, chiar crud pentru cei slabi. Este pasionat adesea de filozofie şi metafizica. Are o fire imprevizibilă, este o persoană retrasă dar rămâne foarte atent la ceea ce se petrece în jurul său. Atenția la detalii și sensibilitatea îl fac să trăiască profund fiecare emoție, cu toate că nu lasă să se vadă ușor asta pe chipul său. Ambiția sa este de a-și construi o imagine imbatabilă, de a se diferenția de cei din jurul său prin fapte ieșite din comun. Acestea pot fi eroice, providențiale sau imprudente și exagerate. Este un om al extremelor și îi face plăcere să se afle mereu între valurile vieții. Gândirea lui George este complexă și ageră. Este un critic aspru dar nu o face în public decât atunci când este convins că poate obține profit din asta.
Personalități:
• G. Coșbuc, poet român
• G. Topîrceanu, poet român
• G. Enescu, compozitor român
• G. Călinescu, critic literar
• G. Washington, primul președinte american
• G. Michael, cântăreț american
Cele mai frumoase nume de băieți HORIA
Unul din numele de glorie din istoria României, Horia (Horea) se bucură încă de popularitate, chiar dacă prenumele preluate din onomastica internațională sunt din ce în ce mai frecvente.
Etimologie nume: Verbul a hori, ce vine de la horă înseamnă a cânta din gură sau fluier. Creația românească pornită de la o poreclă (numele eroului din Albac era Vasile Ursu Nicola) s-a instituit în varianta Horia datorită unei greșeli de scriere, deoarece forma corectă este Horea.
Caracterizare: purtătorul numelui are abilități bune în afaceri și necesități mari în privința standardelor de conduită. Apreciază muzica, literatura, arta, teatrul și filozofia și ar putea fi creativ în aceste domenii. Îi place natura și își dorește să se bucure cât mai mult de ea.
Cele mai frumoase nume de băieți IOAN
Derivat din Ion, vine din ebraică și înseamnă Dumnezeu a avut milă. Frecvent întâlnit la popoarele creștine amintindu-ne de dragostea și mila cele fără de sfârșit ale Domnului pentru noi, oamenii. Sfântul Ioan Botezătorul, cel care propovăduia venirea Mântuitorului și care l-a botezat pe Iisus Hristos în apele Iordanului, a spus întotdeauna adevărul chiar și regelui Irod, în cele din urmă fiind întemnițat. Este unul dintre cei mai importanți sfinți creștini, simbol al adevărului și al smereniei. În română, numele de Ioan apare atestat documentar pentru prima dată în jurul anului 1200, însă cel mai probabil era folosit cu mult înainte de această perioadă.
Ioan este un nume comun și în Țara Galilor, unde este scris și rostit la fel ca în românește. Românii sărbătoresc pe Sf. Ioan Botezătorul la 24 iunie și pe apostolul Ioan pe 27 decembrie.
Etimologie nume: numele de băiat Ioan este poate cel mai comun nume, folosit în diferite forme în cele mai multe limbi. Compus din Jahve în forma sa scurtă Jo şi hanan (a avea milă), semnificația numelui Ioan este „Jahve a avut milă”, „Dumnezeu este milos”. Numele este la origine o formulă de mulțumire față de o divinitate care a făcut posibilă nașterea unui copil, de aici semnificația „dar de la Dumnezeu”.
Caracterizare: Ioan este o persoană cu o curiozitate debordantă. Cunoștințele sale îi permit să se simtă mai în largul său în societate unde își poate valorifica ceea ce știe. Este exigent cu cei din jur dar și cu el însuși. Nu admite să comită greșeli sau să nu iasă perfect tot ceea ce întreprinde. Este deci în căutarea continuă a perfecțiunii, perfecțiune pe care o atinge destul de des. De asemenea, Ioan este un bărbat foarte deschis, jovial, ospitalier și amical. Este în general foarte exuberant deci și foarte simpatic în ochii celor din jur. Este strălucitor și se impune peste tot datorită personalității sale puternice, a inteligenței sale fine și a capacității sale de comunicare, dar și a rapidității de acțiune și de comunicare.
Personalități:
• Ioan Gură de Aur, arhiepiscop de Constantinopol
• Sfântul Ioan Scărarul
• Ioan Vodă cel Cumplit, domnul Moldovei
• Ion Creangă, scriitor român
• Ion Antonescu, ofițer de carieră, militar și om de stat român
• Ion Minulescu, poet și prozator român
Cele mai frumoase nume de băieți IUSTIN
Numele românești Iustin și Iustina derivă din cuvântul latin justus, care înseamnă drept, just, conform legii. În italiană, Iustin este Giustino. Forma Justin, din engleză, a început să fie foarte folosită în a doua jumătate a secolului XX. Sărbătoarea Sfântului Iustin Martirul și Filosoful este pe 1 iunie.
Etimologie nume: puțin folosite la noi, Iustin și Iustina reproduc prenumele latinești Iustinus și Iustina. Acestea sunt derivate de la Iustuss (adj. iustus înseamnă just, drept). Dacă vă doriți ca fiul dumneavoastră să urmeze o carieră în drept, puteți să îl botezați Iustin și, peste câțiva ani, să îi spuneți semnificația acestui nume.
Caracterizare: persoanele ale căror nume încep cu litera I sunt romantici și emotivi. Majoritatea au simț estetic și înclinații artistice, iubesc armonia, eleganța și confortul. Sunt afectuoși și înțelegători cu cei din jur, dar nu le place ca aceștia să interfereze cu libertatea sau cu planurile lor. Sunt inteligenți, însă le lipsește simțul practic și curajul. Au o buna rezistență fizică. Defecte: când nu se simt în siguranță, pot avea căderi nervoase, schimbări bruște de stare de spirit, devin timizi, irascibili și se ofensează ușor.
Personalități:
• Iustin Moisescu (1910-1986), patriarh al României
• Flavius Iustinius Augustus, împărat al Imperiului Roman de Răsărit
• Iustinian I (483 – 565), împărat al Imperiului Roman de Răsărit
• Iustin al II-lea (circa 520–578) sau Flavius Iustinius Iunior Augustus, împărați ai Imperiului Roman de Răsărit;
• Justin Timberlake, cântăreț canadian
• Justin Bieber, cântăreț american
Cele mai frumoase nume de băieți LUCA
Etimologie nume: În vechi manuscrise ale Vulgatei, numele Evanghelistului Luca este redat prin Lucanus, nume care indica proveniența purtătorului – din Lucania, provincie din sudul Italiei. Numele nu are o etimologie sigură. Poate fi pus în legătură și cu toponimul Lucca (oraș din Toscana), dar și cu latinescul lux – lumină, și cu grecescul leukos – alb, cuvânt a cărui semnificație inițială ar fi fost blond sau răsăritean. Numele poate proveni și de la verbul latin lucere – a străluci, dar care înseamnă și a se lumina de ziua. În Roma Antică, primeau acest nume copiii născuți la răsăritul soarelui. Prima atestare a numelui apare în Eneida lui Vergiliu.
Caracterizare: iată o persoană directă, determinată, cinstită, autoritară. Rezervat, prudent și neîncrezător uneori, Luca este o persoană fermecătoare care caută să se facă plăcut și să fie pe placul celorlalți. Rafinat și elegant, este extrem de grijuliu cu aspectul său fizic. Este o persoană voluntară, capabilă de eforturi prelungite. Munca nu îl sperie, chiar din contră. Disciplinat și curajos, inspiră încredere de aceea, la nevoie, multe persoane din anturajul sau apelează la el. În momentul în care rezultatele nu sunt la înălțimea așteptărilor sale sau în momentul în care este criticat, Luca se poate dovedi arogant, arivist și chiar coleric. Luca simte nevoia să trăiască în pace și în armonie atât cu el însuși, cât și cu persoanele din jurul său.
Cele mai frumoase nume de băieți MARIO
Un băiețel care poartă numele de Mario se va sărbători de Sf. Maria, pe 15 august (Ziua Adormirii Maicii Domnului) și 8 septembrie (Nașterea Maicii Domnului).
Etimologie nume: varianta spaniolă a mult mai răspânditului Marius. Acesta reproduce latinescul Marius, apropiat de etruscul maru – om. Atât Mario, cât și Marius sunt întâlnite în onomastica europeană și înseamnă bărbătesc, viril.
Caracterizare: persoanele care poartă un nume ce începe cu litera M sunt responsabile, tenace și muncitoare, dar știu să se bucure și de viață. Realiste și practice, acordă o mare importanță siguranței financiare. Au însă o fire afectuoasă, sunt atașate de familie, dornice de dragoste, generoase și receptive la problemele celor din jur. Învață repede, au curaj și sunt capabile să-și modeleze personalitatea. Defecte: oamenii M sunt cam pripiți și iuți la mânie… Pot avea accese de încăpățânare și, în unele privințe, viziuni prea conservatoare.
Personalități:
• Mario Puzo, scriitorul seriei „Nașul“
• Mario Mutu, fiul fotbalistului Adrian Mutu
Cele mai frumoase de nume de băieți MIHAI
Sfântul Arhanghel Mihail este conducătorul cetelor îngerești, pus de Dumnezeu să păzească intrarea în Rai cu o sabie de foc. Numele lui este invocat de bolnavi și de cei aflați în suferință. Sfinții Mihail și Gavriil sunt pomeniți în calendarul ortodox la 8 noiembrie.
Etimologie nume: întâlnit cu frecvență destul de mare în onomastica majorității popoarelor europene și nu numai, corespunde numelui de origine ebraică Mikael, care, având în componență numele divinității -el (Elohim), înseamnă „cine este ca El“.
Caracterizare: au personalități independente, pozitive și determinate. Nu se lasă ușor influențați de opiniile altora, deși sunt uneori acuzați că sunt încăpățânați. Odată ce au luat o decizie, depun mari eforturi pentru a-și îndeplini obiectivele, indiferent de obstacole. Progresul lor este construit pe atenție la detalii, meticulozitate, răbdare și pe efort susținut. Sunt realiști, cu interese în matematică și în câmpuri tehnice sau științifice. Sunt interesați de fapte și cifre și se descurcă bine în poziții unde este necesară atenția la detalii, precum contabilitatea sau tehnologia calculatoarelor.
Personalități:
• Mihai Viteazul, print al Valahiei (1539-1601), al Transilvaniei (1599-1600) și al Moldovei (1600), unind cele trei principate sub aceeași domnie pentru o perioadă scurtă de timp
• Regele Mihai I, rege al României între ani 1927-1930 și 1940-1947
• M. Eminescu, poet, romancier și jurnalist roman, considerat cel mai faimos și mai influent poet român
• M. Kogălniceanu, istoric, avocat, publicist și om politic român
• M. Leu, pugilist roman
• M. Sadoveanu, romancier, scriitor, eseist, translator, jurnalist, om politic din România
• M. Traistariu, cântăreț roman
• Myke Tyson, pugilist american
• Mika Häkkinen, pilot de curse profesionist din Finlanda, campion mondial de Formula 1 în 1998 și 1999
Cele mai frumoase nume de băieți MIHNEA
Cei care poartă acest nume se sărbătoresc, conform calendarului nostru ortodox, la 8 noiembrie.
Etimologie nume: atât Mihnea, cât și Mihai și Mihalache provin din Mihail, a căror semnificație, în ebraică, înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?“ Numele apare și în Vechiul Testament, fiind purtat de Sfântul Arhanghel.
Caracterizare: debordând de vitalitate, Mihnea este o persoană curioasă și șarmantă. Pasional, aventuros, lui Mihnea îi place să riște, îi place contactul cu oamenii, este un extrovertit. Fire deschisă, este un bun negociator și posedă arta persuasiunii datorită unei rapidități de adaptare și de reacție. Are oroare de lucrurile definitive, cu cât viața sa este mai riscantă, cu atât este mai încântat și mai fericit. Mihnea preferă necunoscutul și dificultatea îl stimulează. Odată ce reușește să își îndeplinească scopurile, Se lasă rapid pradă superficialității.
Cele mai frumoase nume de băieți MIRCEA
Etimologie nume: nume vechi și cu tradiție istorică, Mircea este un cuvânt de origine slavă, cu corespondențe în țări europene: Bulgaria, Serbia, Croația, Ucraina, Rusia. Este compus cu radicalul mir- pentru care s-au propus semnificații importante: pace, lume, mare, ilustru, celebru. Oricare dintre aceste semnificații ar fi cea corectă, fiul dumneavoastră va purta un nume cu rezonanță istorică și simbolistică deosebită.
Caracterizare: Mircea este receptiv și maleabil, o personalitate cu fațete multiple. Această permeabilitate la ambianța în care se află îl face pe Mircea să treacă prin stări emoționale succesive, în funcție de situația și persoanele cu care intră în contact. Sfera afectivă îl dinamizează. Însă, când percepe o atmosferă ostilă, deloc ospitalieră, se închide total în sine, refuză să comunice. Mircea este hipersensibil. Chiar dacă pare calm și flegmatic, aceasta nu este decât o aparență. În momentul în care este dezamăgit de viață, Mircea tinde să se refugieze în vise. În alte momente va prefera să evadeze, prin intermediul imaginației sale bogate, pentru a scăpa de realitatea dură a vieții. În unele situații, Mircea se dovedește a fi tolerant, generos și amabil cu persoanele care îi ies in cale.
Personalități:
• Mircea cel Bătrân, voievod al Țării Românești
• Mircea, Principe al României, cel de-al treilea băiat și cel mai mic copil al Reginei Maria și Regelui Ferdinand
• Mircea Diaconu, actor român
• Mircea Baniciu, cântăreț și chitarist român
• Mircea Albulescu, actor, publicist, poet, prozator, profesor
• Mircea Badea, om de TV
• Mircea Băsescu, fost președinte al României
• Mircea Cărtărescu, poet, prozator, critic literar și publicist român
• Mircea Dinescu, poet, prozator și publicist român
CITEȘTE ȘI: Semnificatie nume de sfinti pentru copii | Cine este sfantul meu protector?
Cele mai frumoase nume de băieți NICHOLAS
Numele este de origine grecească și înseamnă victoria poporului. Numele este asociat Sfântului Nicolae, un episcop din Anatolia secolului al 4-lea, care, conform legendei, a salvat fetele unui om sărac. Este protectorul copiilor, al marinarilor și al negustorilor în Grecia și Rusia.
Etimologie nume: varianta englezească a răspânditului Nicolae, unul dintre cele mai frecvente nume românești. Reproduce vechiul nume grecesc Nikoiaos, format din elementul nik- (verbul nikdo – „a învinge“, substantivul nike – „victorie“). Nume extrem de răspândit, cu variante în toate limbile europene, cu semnificație istorică și religioasă, Nicholas (Nicolae) poate da însemnătate unui destin.
Caracterizare: Nicholas este un charismatic dar este conștient de faptul că nu trebuie să profite prea tare de acest lucru. Preferă să se descurce datorită laturii sale seducătoare înnăscute. Este un bărbat rezervat, neliniștit căruia, chiar dacă este fermecător și comunicativ, nu îi place să vorbească despre el, este destul de secretos. Știe să se arate dinamic și voluntar. Dotat cu o mare forță de convingere, îi place să comande și să fie mereu pe primul loc. Nicholas posedă o serie de capacități de organizare de necontestat și nu apreciază deloc rolul de simplu executant. Capacitatea sa de muncă este mare. Inteligența sa este practică dar și analitică și spiritul său este destul de sceptic, critic, uneori chiar caustic.
Personalități:
• N. Bălcescu, istoric, scriitor și revoluționar român
• N. Golescu, om politic și prim-ministrul României în 1868
• N. Iorga, istoric, critic literar, documentarist, poet, ministru, parlamentar
• N. Grigorescu, pictor român
• N. Kretzulescu, medic, diplomat și politician
Cele mai frumoase nume de băieți PETRU
Se sărbătorește pe 29 iunie de Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Etimologie nume: din greacă – piatră, stâncă. În viață, omul trebuie să fie neclintit ca o stâncă în lupta cu greutățile și cu ispitele de tot felul. Acest nume frumos denotă hotărâre și tărie de caracter, personalitate și curaj. Sfântul Petru este „cel întâi chemat“ Apostol al Mântuitorului Iisus Hristos. I-a fost pus acest nume, adică piatră, aluzie la credința puternică a acestuia și la caracterul sau cel simplu, onest și ferm.
Caracterizare: este un bărbat puternic, însă mai greu de înțeles. Pe de o parte, este caracterizat de un temperament coleric, excitabil și pasional. Pe de altă parte, este un temperament secretos, introvertit, timid și chiar inhibat. Individualist și punând un mare preț pe libertate, este o persoană pe care te poți baza în orice circumstanțe. Există cazuri în care îi este greu să se facă înțeles, reacțiile sale sunt adesea imprevizibile: poate foarte bine să aibă o reacție brutala și violentă când nu îi convine ceva sau, chiar din contră, să se închidă în sine, dând dovadă de o sensibilitate mai mult sau mai puțin dureroasă.
Cele mai frumoase de nume de băieți RADU
Acest nume ne îndeamnă să fim mereu veseli, să avem întotdeauna în sufletele noastre bucurie, căci aceasta este, de fapt, starea firească în care toți oamenii ar trebui să trăiască.
Etimologie nume: de veche tradiție în onomastica noastră, frecvent și cu largă răspândire, Radu face parte dintre numele pe care romanii le-au împrumutat de la slavi (dată fiind popularitatea de care s-a bucurat mai ales în regiunile sudice ale țării, trebuie luată în considerare în primul rând influența slavă de sud, bulgară și sârbo-croată). Aparținând fondului antroponimic slav, numele în discuție este la origine un hipocoristic de la personalele compuse cu elementul rad- „bucuros” (ca în lb. bulgară. radost, rusă radosti – „bucurie”).
Caracterizare: o persoană pragmatică, practică și hotărâtă. Puține sunt lucrurile pe care un bărbat Radu nu le poate realiza, după cum arată numerele numelui său, și chiar mai puține sunt lucrurile care scapă atenției și spiritului său de observație. Este disciplinat, sau tinde să fie, puternic, încăpățânat, orgolios și metodic. Odată ce ia o hotărâre, îi vine foarte greu să se răzgândească… nu atât dintr-o credință nestrămutată în reușita sa, cât din convingerea că sunt puține lucruri care pot sta în calea voinței și a hotărârii sale. Acestea fiind spuse, slăbiciunea lui cea mai mare este tendința de a se concentra prea mult pe latura practică, materială, concretă a lucrurilor, urmărind certitudinea și siguranța. Această atitudine îl poate face să ignore sau să acorde o importanță minimală altor aspecte mai puțin practice. Sensibilitatea lui are de suferit aici.
Cele mai frumoase de nume de băieți RAFAEL
În tradiția ebraică, Rafael este numele unuia dintre cei șapte arhangheli. Nu a fost un nume foarte popular în lumea vorbitoare de limba engleză, dar a fost foarte folosit în celelalte locuri din Europa.
Etimologie nume: de la numele ebraic „רָפָאֵל“ (Rafa’el) și înseamnă „Dumnezeu a vindecat“.
Caracterizare: purtătorul acestui nume este deștept, ager, are o minte analitică, dar suferă din pricina unei conștiințe încărcate, din lipsa de încredere și din prea multă singurătate sau a neînțelegerilor. Natura sa idealistă și sensibilă îi oferă o apreciere pentru lucrurile frumoase din viață și o dorință arzătoare de a fi în slujba umanității. Este mai ușor să își exprime gândurile și sentimentele în scris decât verbal. Găsește o plăcere în literatură, poezie și în idealurile sale, dar se retrage atunci când se simte neînțeles.
Personalități:
• Raffaello Sanzio da Urbino, maestru arhitect și pictor italian din Epoca Renascentistă
• Raphael, cântăreț spaniol
• Rafael, Patriarh al Constantinopolului
• Raphael Botti, fotbalist brazilian
• Raphael Chukwu, fotbalist nigerian
• Raphael Saadiq, cântăreț, muzician, chitarist, compozitor și producător american
• Rafael van der Vaart, fotbalist olandez
• Rafaek Nadal, jucător de tenis spaniol
Cele mai frumoase de nume de băieți ȘTEFAN
În calendarul creștin ortodox, Sfântul Ștefan se sărbătorește în fiecare an la 27 decembrie. Sfântul Stefan este recunoscut ca fiind primul martir creștin care a fost condamnat de către autoritățile Iudaice. Iisus Hristos l-a luat sub aripa sa, să îl urmeze pretutindeni și să ia parte la faptele și minunile sale. Sfântul a fost numit Arhidiacon, funcție care prevedea ca el să îi conducă pe diaconi.
Etimologie nume: nume de rezonanță în istoria noastră, vechi și cu largă arie de răspândire, Ștefan este forma specific românească ce continuă grecescul „Stephanos” – având semnificație clară, datorită identității cu substantivul stephanos „coroană”.
Caracterizare: un om foarte sensibil, atent și cu un pronunțat simț al responsabilității față de cei din jur. Are capacitatea de a empatiza cu oamenii care îl înconjoară și poate evalua cu ușurință nivelul emoțional al unui individ sau al unui grup. Pot fi manipulatori în adevăratul sens al cuvântului, prefăcuți, diplomați și pot lucra excelent în echipă sau în parteneriat. Pot fi buni consilieri și terapeuți și în general în orice altă meserie sau profesie care implică lucrul cu oamenii. Deși nu pare, ei pot fi adevărați conducători și lideri, înțelegând cu ușurință nevoile și pulsul general al oamenilor. Sunt capabili de a conduce din umbră, lăsându-i pe alții să își asume gloria și lumina reflectoarelor, atâta timp cât ei au satisfacția de a-și fi văzut planurile duse la capăt. Pot fi timizi, nesiguri, auto-critici și egoiști și, deseori, au nevoie să fie împinși de la spate pentru a atinge un obiectiv sau pentru a duce la îndeplinire o sarcină sau un plan.
Cele mai frumoase de nume de băieți SEBASTIAN
Întâlnit la pictori, muzicieni și martiri, acest nume s-a răspândit cu rapiditate și este din ce în ce mai întâlnit în majoritatea statelor europene.
Etimologie nume: răspândit și destul de frecvent astăzi, Sebastian (feminin Sebastiana), reproduce numele latinesc Sebastianus, cunoscut numai în perioada imperială – lucru absolut normal, dacă ținem cont de faptul că avem de-a face cu un sinonim al lui Augustus (Augustin). Cuvântul grecesc sebtastos – „venerabil, august”, folosit chiar și de romani, apare prima oara cu valoare de nume propriu în legătură cu împăratul Caius Iulius Caesar Octavianus Sebastos (în loc de Augustus, de ex. Strabon) și devine obișnuit nume imperial (femininul Sebaste, supranume a împărăteselor romane, este sinonimul lui Augusta).
Caracterizare: bărbații care poartă acest nume sunt onești, cinstiți, altruiști, înțelepți, idealiști și individualiști. Preocupările lor sunt adesea intelectuale și cu o puternică tentă umanitară. Una dintre cele mai puternice dorințe ale lor este să înțeleagă viața, să îi cunoască tainele. Acești bărbați sunt sensibili, profunzi și carismatici, cu toate că preferă să vorbească doar atunci când pot vorbi despre ceea ce îi pasionează cu adevărat. Au o personalitate fascinantă, dar au mult de lucru cu ei înșiși pentru a reuși să transmită ceea ce se află cu adevărat în sufletul lor. Este posibil ca în copilărie să fi fost puternic timorați.
Personalități:
• S. Papaiani, actor român
• Johann Sebastian Bach, compozitor și muzician de origine germană în perioada Barocă
• S. Condurache, fiul actorului român Dan Condurache
• Mihail Sebastian, pseudonimul literar al romancierului, dramaturgului și criticului literar Iosif Hechter, autorul romanelor „Accidentul“, „Steaua fără nume“, „Ultima oră“
Cele mai frumoase de nume de băieți TEODOR
Cu semnificația de „dar ale lui Dumnezeu“, acest nume nu și-a epuizat misterul și este în continuare ales de părinți pentru copiii care urmează să fie botezați. Biserica Ortodoxă cinstește memoria multor sfinți și sfinte (peste 60) care au avut aceste nume: Teodor sau Teodora.
Etimologie nume: prenumele de băiat Teodor este o formă a numelui Theodor, despre care cercetătorii lingviști spun că ar proveni de la forma de origine grecească Theodoros. În componența acestui ultim nume amintit, aceiași specialiști au identificat elementul „theos“, ce înseamnă „Dumnezeu“. Mai mult decât atât, în componenta acestui nume regăsim și substantivul comun „doron”, cu sensul de „dar“, ceea ce ne determină să afirmăm că semnificația numelui Teodor este „dar al lui Dumnezeu“. Răspândirea numelui poate fi pusă pe seama semnificației sale, acest prenume de băiat intrând în onomasticonul creștin și devenind calendaristic. În spațiul romanesc, numele a intrat pe filiera slavă.
Caracterizare: năzuința interioară a bărbatului Teodor este cunoașterea de sine care conduce la stăpânirea de sine, și în cele din urmă la stăpânirea lumii materiale din imediata sa apropiere. Va fi perceput drept o persoană impunătoare, mare, plină de viață, o personalitate armonioasă, echilibrată, justă, care tinde spre cunoaștere de sine și auto-perfectare sau dezvoltare de sine.
Cele mai frumoase de nume de băieți TUDOR
Etimologie nume: Theodoros, folosit frecvent de vechii greci cu multe secole înaintea erei noastre și păstrat in onomastica tuturor popoarelor europene, sub diverse forme, care se bucură de aceeași popularitate ca în antichitate, se încadrează într-o bogată familie de nume teoforice compuse cu tema lui theos – „zeu“. Toate numele formate după acest model exprimau inițial sentimentele părinților față de divinitate la nașterea copilului, așa cum ne dovedește clar Theodoros, ai căror purtători erau, la început, considerați drept „daruri ale zeului“.
Caracterizare: bărbatul Tudor este un om sensibil, preocupat de binele și bunăstarea celor din jur, familist, curajos și înzestrat cu o inimă mare. Este de asemenea înzestrat cu un caracter puternic, încrezător, și poate ajunge deseori în poziții de conducere, fiind empatic, șarmant și inspirând încredere celor din jur. Tinde să fie familist, corect, justițiar, iar atunci când știe că are dreptate, își susține punctul de vedere și își apără interesele. Este genul de om pe care te poți baza atunci când ai nevoie de ajutor, și un prieten de nădejde.
Personalități:
• T. Arghezi, scriitor român
• T. Vladimirescu, conducătorul Revoluției de la 1821
• Corneliu Vadim Tudor, politician, publicist și scriitor român, fost senator și europarlamentar
• Cristian Tudor Popescu, jurnalist român
Cele mai frumoase de nume de băieți VLAD
În țara noastră, numele Vlad, Vadislav și Vladimir au apărut în primele documente ale Țării Românești, astfel că în anul 1364 a fost atestat numele de Vladimir, iar în anul 1388 a fost pentru prima dată atestat numele Vlad, întâlnit la 30 de domni și mari boieri ai timpului.
Etimologia numelui: este un nume sau prenume masculin, de origine slavă, unde rusescul владеть (vladet’) înseamnă a conduce, a stăpâni. Nu este exclus să fi provenit din germanicul Walten, tradus la fel, a conduce, astfel încât Walther este echivalentul prenumelui Vlad în germană, iar Walter – în engleză. În ce privește prenumele Vladimir, el înseamnă Vlad și pacea, deoarece terminația -imir se traduce din rusă и мир = și pacea, iar prenumele Vladislav se descifrează ca Vlad și slava (din rusă и слава se traduce ca și slava).
Caracterizare: persoanele care poartă numele de Vlad sunt calmi, sensibili și idealiști care inspiră armonie și stabilitate. Sunt mai rezervați și au nevoie de un mediu favorabil pentru a fi capabili să comunice eficient. Știu să aprecieze confortul și liniștea dintr-o casă. Aceste persoane posedă un simt profund al justiției și orice violare a legii îi va irita inevitabil.
Personalități:
• Vlad I al Valahiei, domn al Țării Românești în secolul XV, cunoscut și ca „Uzurpatorul“
• Vlad al II-lea Dracul, domn al Țării Românești în secolul XV
• Vlad al III-lea Tepes, domn al Țării Românești în secolul XV
CITEȘTE ȘI: Lista cu multe nume de fete și băieți sau Generator nume norocos
Descoperă în CLUBUL BEBELUȘILOR totul despre: NOU NASCUT | BEBELUSI | PRIMUL AN | ALAPTARE
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.