Mai ales in familiile unde exista doi copii cu diferenta mai mare de varsta dintre care unul are sub 2 ani apare o problema: copilul mai mare de 3-4 ani este deja “pervertit” la dulciuri din comert prin diverse imprejurari: bunici, colectivitate, reclame iar copilul cel mic este pofticios si daca-l vede pe cel mare se lasa cu plansete. Dar astfel de dulciuri nu sunt bune nici la copiii mari, cu atat mai putin la un organism fraged insa ar trebui sa stim ca exista metode de “a impaca si capra si varza”.
Ca de exemplu facand aceste bomboane raw-vegan pe cat de simple pe atat de sanatoase si delicioase pentru intreaga familie, fara preparare termica, rapid de facut.
Important: aceste bomboane nu se ofera copiilor care nu au fost anterior testati la posibile alergii la nuci, migdale, caju etc! Conform OMS acestea ar trebui introduse pe rand, inainte de 1 an. Ele nu se ofera niciodata intregi pana la 4 ani, doar rasnite, hidratate si mixate sau sub forma de lapte vegetal.
Ingrediente bomboane raw-vegan:
- Fructe uscate de care dorim, atentie de unde le achizitionam, unele au zahar adaugat! Sunt suficiente cateva bucatele de fructe uscate pentru a indulci si a da un gust bun bomboanelor, nu trebuie sa punem in exces.
- Samburi de diverse tipuri: migdale, nuci, caju etc.
- Fulgi de cocos
Mod de preparare bomboane raw-vegan:
- Fructele si samburii se lasa la hidratat acoperite de apa, fie intr-un vas impreuna fie separat, pentru minimum 4 ore. Se pot lasa si peste noapte pentru a fi siguri ca se inmoaie bine.
- Se scurg de apa si se mixeaza impreuna pana se ajunge la o pasta moale, omogena. Atentie sa nu ramana bucatele de nuci, migdale, cu risc de inec! Trebuie sa amestecati cu mixerul vertical sau alt aparat pana se face o pasta cat mai fina.
- In acea pasta se adauga fulgi de cocos in ce cantitate va place si se formeaza bilute care pot fi si la sfarsit date prin fulgi de cocos.
- Se lasa la frigider minimum o ora.
Pofta buna! Aceste bomboane sunt foarte satioase si sunt pline de nutrienti precum vitamine, grasimi sanatoase pentru creier, calciu, antioxidanti.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.