Cand am rămas însărcinată, am fost cea mai fericită femeie, deoarece îmi doream de ceva timp o inimioară mică în viața noastră. Am avut o sarcina normală, cu simptomele obișnuite la început: grețuri, vărsături, dureri de spate, oboseală. Nimic iesit din comun. Problemele au început cu 2 săptămâni înainte de termenul nasterii.
Aveam niște dureri întepătoare în zona pelvisului, atât de puternice încât dacă eram în picioare „mă paralizau”, nu mă mai puteam mișca. Tot simțind aceste dureri, m-am speriat și am contactat doctora. Ea nefiind în țară m-a sfătuit să merg la maternitate ca mă va aștepta cineva acolo pentru o consulatație. Zis și făcut! Când am ajuns la spital m-a consultat un doctor tânăr si foarte de treabă. Nimic în neregulă!
Se pare că înțepăturile erau din cauza copilului, care coborâse foarte jos cu capul. Mi-a spus să iau no-spa și o să treacă, cel puțin pe moment! Numai că durerile au tot continuat și am contactat din nou doctora, care între timp se întorsese în oraș. Mi-a spus să merg din nou la ea la control. La consultație am aflat că bebelușul are capul foarte jos dar colul nu e nici deschis, nici dilatat. Când mi-au monitorizat bătăile inimii bebelușului, la un moment dat au scazut atât de tare încât nu le mai auzeam pe acel aparat.
Când m-am întors în cabinetul doamnei doctor mi-a zis că nu mai putem aștepta să ajung la termen cu sarcina, deoarece bătăile inimii copilului scad si trebuie să facem cezariană de urgență. Nu am zis nimic, decât ok, chiar dacă eu toată sarcina am susținut că voi naște natural și eram pregătită psihic pentru această metodă de naștere!
INFO CLUBULBEBELUSILOR
Cezariana de urgenta se poate efectua cu anestezie rahidiana sau epidurala, insa daca este necesar sa se intervina rapid, se va opta pentru anestezia generala, care se instaleaza mult mai repede si scurteaza timpul de asteptare. Ti se va monta o sonda urinara, ti se va monta o perfuzie si probabil ca iti va fi pusa masca de oxigen, iar burtica ta va fi stearsa cu o solutie antiseptica. In functie de motivul care a determinat efectuarea cezarienei de urgenta, medicul va opta fie pentru incizia orizontala, joasa, fie in situatii de maxima urgenta pentru incizia verticala. Odata bebelusul nascut si placenta curatata, medicul va rezolva eventuale alte probleme locale, dupa care vei fi cusuta si mutata in salonul de terapie intensiva. Citeste mai multe despre: Ce este și când se efectuează CEZARIANA de URGENȚĂ
Deși mă pregătisem pentru naștere naturală, pentru copilul meu orice, numai ca el să fie bine, să se nască sănătos. A doua zi după consultație am mers la spital, m-am internat, urmând ca luni, 10 Ianuarie 2022, să mi se faca operația de cezariană. Luni dimineata, la ora 08:06, a venit pe lume minunea mea, Ianis Andrei. Recuperarea după cezariană a fost foarte dificilă, cu amețeli si dureri de cap dar mi-am revenit si mă bucur din plin de prichindelul meu în prezent.
CITEȘTE PE LARG DESPRE: Câtă magie are loc într-o oră bebelușească? Cum putem beneficia în maternitățile de stat de ora magică
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.