Gulia face parte din familia cruciferelor alaturi de varza, conopida si broccoli si poate fi introdusa in alimentatia bebelusului incepand cu varsta de 10 luni sau de cand recomanda pediatrul care urmareste evolutia bebelusului. Gulia este foarte apreciala in tarile nordice dar si in Polonia sau Germania. Gulia cruda este o sursa foarte importanta de vitamina C. Contine cantitati bune de minerale precum: potasiu, calciu, fier, cupru si magneziu.
Gulia are un gust placut, nu prezinta risc de alergii dar poate produce balonare. De aceea este indicat sa adaugam la inceput cate putin dintr-o gulie in retetele pentru bebe.
Ingrediente supa crema de gulie pentru bebelusi de la 10-12 luni:
- o gulie medie
- un morcov
- un cartof alb
- o ceapa mica
- un catel de usturoi
- fasii de ardei gras
- un dovlecl mic
- o lingura ulei masline
- optional: o lingurita de seminte de dovleac sau in pisate
- un praf de sare dupa 1 an
Timp de preparare: 30 minute
Portii: 2
Mod de preparare supa crema de gulie pentru bebelusi de la 10-12 luni:
- Curatam legumele, le trecem prin jet de apa rece si le taiem cubulete.
- Daca dorim sa fiarba mai repede le putem da pe razatoarea mare.
- Le punem la fiert intr-un litru de apa timp de 30 minute.
- Dupa ce s-au inmuiat stingem focul apoi le blenduim (mai putin usturoiul si ceapa).
- Adaugam o lingura de ulei de masline si amestecam bine.
- Pentru un surplus caloric si grasimi bune putem adauga o lingurita de seminte de dovleac sau in macinate.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.