Crema de zahar ars – un desert cu care nu dai niciodata gres!
Ingrediente crema:
- 10 oua
- 1 l lapte
- 250g zahar
- 3 pliculete de zahar vanilat
- jumatate de sticluta estenta de rom
Modul de preparare a cremei de zahar ars:
- Se pune in cratita in care dorim sa pregatim crema de zahar ars 150g de zahar si se pune la topit la foc mic, avem grija sa nu ardem zaharul, acesta trebuie sa aiba o culoare maronie deschisa.
- Cand zaharul este topit se inchide focul si incepem sa rotim cratita pentru a tapeta bine marginile ei cu caramel. Se va roti pana ce incepe caramelul sa se ingroase.
- Intr-un castron se pun cele 10 oua + zahar+zahar vanilat si se amesteca bine cu mixerul cand ingredientele sunt amestecate.
- Se adauga laptele rece si romul si se mai amesteca pentru 5 min bine cu mixerul.
- Cratita cu caramel se va pune intr-o alta cratita cu apa, dupa care crema de oua se pune peste caramelul racit si se da la cuptor care a fost incalzit in prealabil pentru 45-50 min.
- Cand este gata crema se zahar ars se va deslipi de pe margine si este compacta, se poate verifica si cu o scobitoare in mijloc pentru a fi sigur. Pofta buna!