Placinta cu dovleac este o optiune foarte buna pentru a fi oferita ca desert celor mici. Poate fi consumata si simpla la gustarea de la ora 17. Dovleacul este o sursa extraordinara de betacaroten, o forma a vitaminei A implicata in procesul de crestere si pentru o imunitate buna.
Ingrediente placinta cu dovleac:
Pentru blat avem nevoie de:
- jumatate de pachet de unt de 82% grasime
- o cescuta de apa calduta
- 2 linguri zahar brun
- jumatate de lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- faina cat sa se intinda si sa nu se lipeasca de maini
Pentru umplutura:
- un dovleac placintar mediu
- optional zahar brun dupa gust sau stafide
Modul de preparare a placitei cu dovleac:
- Amestecam ingredientele de la blat in ordinea mentionata si punem la rece pana cand pegatim dovleacul.
- Curatam dovleacul, il trecem prin jet de apa rece si il radem. Apoi il punem intr-o cratita la foc mic cat sa fiarba putin in sucul lui propriu. Amestecam incontinuu.
- Intindem o foaie de blat pe hartia de copt si le punem intr-o tava de inox sau de yena.
- Adaugam dovleacul care s-a mai racit intre timp si intindem inca o foaie de blat deasupra.
- Punem placinta in cuptorul incalzit in prealabil timp de 30-40 de minute. Lasam sa se raceasca in cuptor.
- Gata placinta cu dovleac. Pofta buna!
Sfat: pentru un gust mai dulce se poate adauga zahar in compozitia de dovleac sau stafide.