Supa de rosii este hranitoare si delicioasa. Foloseste in retetele pentru bebe doar rosii proaspete si nu din conserva, in nici un caz bulion, deoarece acestea au un adaos prea mare de sare, uneori zahar si aditivi alimentari. Supa de rosii este o explozie de vitamina A. Serveste-o bebelusului dupa varsta de 14-16 luni.
Ingrediente:
o ceapa mica
un ardei gras galben sau verde
1/4 telina
1 morcov mic
1 lingurita oregano
un praf de sare
o lingura ulei de masline
3-4 rosii mari foarte bine coapte
1 legatura patrunjel
Se pun la fiert 600-800 ml de apa cu un praf de sare si lingurita de oregano.
Se taie ceapa, ardeiul, telina si morcovul fin si se pun la fiert 30 de minute.
Dupa terminarea celor 30 de minute se rad rosiile pe razatoarea mare pana la coaja si se adauga in supa. Dupa inca 20 de minute se adauga patrunjelul tocat marunt si se mai lasa 5 minute. Se inchide focul si se adauga o lingura de ulei de masline. Se amesteca bine si se serveste apoi la temperatura camerei cu crutoane.
De la ce varsta ?
Aceasta reteta este potrivita de la varsta de 14-16 luni sau chiar mai tarziu in functie de toleranta copilului, rosiile fiind cunoscute ca au un nivel crescut de aciditate.
Cum se serveste?
La varsta de 14-16 luni nu mai este necesar sa folosim blenderul pentru acesta supa deoarece la final ea se prezinta sub o forma destul de pastoasa, cremoasa. Este necesar insa ca legumele sa fi fost tocate foarte marunt. Se asociaza foarte bine cu crutoane.
Te-ar mai putea interesa:
Cand se introduce Rosia, Ardeiul, Telina, Patrunjelul?
Supa crema de linte delicioasa
Piure de cartofi cu spanac
Garnituta de dovlecel la cuptor
Retete de supe pentru bebelusi
Ciuperci cu marar si orez basmati