Iata ce poti face ca sa ameliorezi problema nasului infundat!

Ser fiziologic sau apa de mare. Sunt extrem de eficiente deoarece umezesc mucoasa nazala iritata si ajuta la „spalarea” microbilor care o colonizeaza si care produc simptomele de rinita.

Foarte important este ca apa de mare si solutia salina sa fie usor incalzite inainte de administrare. Temperatura corpului este ideala. In cazul in care sunt administrate la temperatura camerei, favorizeaza mentinerea congestiei nazale. 

Ceapa taiata/strivita. Este un remediu popular pe care insa multe mamici l-au gasit extrem de eficient atat pentru copii cat si pentru ele insele. Se alege o ceapa mare sau mijlocie, se taie in 4 si se aseaza pe o farfurie pe noptiera sau in apropierea pernei.

Uleiurile volatile care se evapora toata noaptea par sa amelioreze simptomele. 

Inhalatiile. Alt leac de pe vremea bunicii, inhalatiile sunt extrem de eficiente in tratarea afectiunilor respiratorii.

Poti opta pentru inhalatii facute cu apa cu sare (mare, grunjoasa). Sau poti alege un ceai de musetel in care fierbi o mana de coji de ceapa si/sau coji verzi de nuca.

Pentru copiii mai mari poti adauga in apa fierbinte cateva picaturi de inhalant sau uleiuri esentiale de eucalipt, menta, rozmarin pentru eliberarea cailor nazale. 

Aerosolii. Sunt o varianta mai simpla a inhalatiilor, mai potrivita pentru copiii mici, care nu pot fi tinuti cu capul sub prosop, deasupra oalei cu apa fierbinte.

Aerosolii facuti cu simplu ser fiziologic ajuta de asemenea la mentinerea normala a umiditatii cailor nazale. 

Aromaterapia. In camera in care petreci majoritatea timpului ziua, sau in dormitor seara, poti folosi un vas de aromaterapie in care sa pui cateva picaturi de ulei esential sau de inhalant. 

Umidificatorul. Mentinerea umiditatii la limita superioara in camera de somn ajuta de asemenea la mentinerea cailor respiratorii deschise si curate.