Reteta de tarta cu pere si branza pentru gravide potrivita in orice trimestru de sarcina.
Ingrediente tarta cu pere si branza:
- 1-2 pere
- 140 de grame de brânză (preferabil proaspata de vaci pasteurizata)
- 50 de grame de unt
- 100-140 grame de făină (mai puțin de jumătate de cană)
- un praf de sare
- optional cimbru proaspăt
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de pregătire: 30 de minute
Timp de răcire: 30 de minute
Modul de preparare a tartei de pere cu branza
- Mixează 50 de grame de brânză în blender și, apoi, pune-o de-o parte.
- Amestecă untul cu făină și sarea într-un castron. Frământă amestecul până se transformă într-o minge din aluat. Adaugă branza dată prin blender și lasă aluatul să stea câtva timp, acoperit.
- Preîncălzește cuptorul la 175°C.
- Unge o formă de prăjitură cu diametru de 20 cm cu unt și făină. Întinde aluatul cu un făcăleț și pune-l în formă. Înțeapă aluatul cu o furculiță, acoperă-l cu hârtie de copt. Lasă-l la copt în partea de jos a cuptorului, pentru aproximativ 10 minute, apoi las-l să se răcească.
- După ce decojești perele, taiele pe acestea și brânza rămasă în bucăți mici și aproximativ egale și așază-le pe tartă.
- Presară cimbru proaspăt și servește imediat această delicioasă tartă.
Sfat: Pentru a întinde aluatul mai ușor, pune o foaie de copt deasupra și una sub, și abia apoi folosește făcălețul.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.