Reteta de rulada de spanac cu branza pentru copii mai mari de 1 an. Sunt mamica a doua fetite Stefania(4ani) si Selena(2ani), carora le plac foarte mult legumele si fructele si mancarea din farfurie sa fie frumos colorata. Am sa va prezint o reteta pe care ele o adora, Selena zice ca-i prajitura.
De la ce varsta se poate rulada cu spanac si branza la bebelusi?
Timpul de preparare: aproximativ 40 min.
Ingrediente reteta rulada cu spanac si branza pentru copii de la 12 luni:
- 350 de grame de spanac Bonduelle, lasat la dezghetat si bine scurs de lichid
- 3 oua
- 4 linguri de smantana
- 7 linguri de faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingura de zeama de lamaie
- sare, piper
Pentru crema de branza cu ardei
- 150 de grame de branza proaspata de vaci
- 150 de grame de cascaval
- 50 de grame de unt la temperatura camerei
- 1 ardei rosu
Modul de preparare a ruladei de spanac cu branza pentru copii:
Se adauga sare si piper dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, apoi se adauga si faina. Se amesteca totul si se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Blatul se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa treaca testul scobitorii, care, introdusa in blat, trebuie sa iasa curata. Blatul fierbinte se desprinde de hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu lama lunga apoi se ruleaza strans, in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet rulat in hartia de copt.
Intre timp se prepara crema de branza, dand la blender toate ingredientele (branza,cascavalul si untul). Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete dupa care il amestecam cu pasta de branza.
Blatul racit se desface din hartia de copt si se pune deasupra crema de branza cu ardei. Se ruleaza strans si se da la rece cel putin 2-3 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost trimisa de Nadia C. in concursul „Retete sanatoase pentru bebelusi cu Beaba”.