Reteta de pancakes (clatite americane) fara gluten ce pot fi oferite la micul dejun cu succes copiilor mai mari de 1 an.
Tapioca poate fi introdusa in alimentatia copilului dupa varsta de 8 luni. Nu contine gluten si este o sursa buna de carbohidrati.
Ingrediente pancakes cu tapioca si banana pentru copii:
- 200 grame faina de tapioca
- 5 linguri faina de orez sau de mei
- 200 ml lapte migdale
- 50 ml apa minerala
- 2 linguri ulei de cocos sau de masline
- o banana coapta facuta piure
- o lingurita scortisoara
- optional: dulceata de casa sau miere
Mod de preparare pancakes cu tapioca si banana pentru copii:
- Amestecam intr-un castron faina de tapioca cu cea de orez (sau de mei).
- Separat incalzim laptele de migdale si 2 linguri de ulei de cocos.
- Turnam lichidul incalzit peste faina, amestecam bine avand grija sa nu se formeze cocoloase.
- Apoi adaugam apa minerala si piureul de la o banana coapta bine. Punem si o lingurita de scortisoara si omogenizam.
- Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani.
- Se coc in tigaia de clatite la foc mic fara a mai adauga ulei.
- Se servesc simple sau decorate cu bucatele de fructe, dulceata de casa sau miere.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.