Legumele la cuptor sunt un mod sanatos de a oferi legume copiilor, mai ales ca majoritatea le prefera coapte decat pur si simplu fierte.
Legumele pentru aceasta reteta sunt: vanata, zucchini, rosia si cartoful.
Vinetele sunt benefice in alimentatia copilului prin aportul de minerale si vitamine: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, vitamin A, B si C. Trebuie sa le alegeti de dimensiuni medii, cele foarte mari fiind deja “batrane” si amarui, sa aiba coaja neteda, fara lovituri sau parti moi si sa fie elastic, adica nici prea tari nici prea moi.
Zucchini, ca si dovlecelul obisnuit, are un gust foarte placut pentru copii si este o legume bine tolerata, sanatoasa, continand o cantitate mare de acid folic, potasiu, mangan, vitamin A precum si fibre dietetice, fosfor si zinc.
Rosiile sunt surse extraordinare de antioxidanti si sunt bogate in vitamina C, A, B9, E, K precum si in minerale. Coapte la cuptor precum in reteta noastra pot fi oferite si copiilor mai mici de 1 an, crude fiind acide si putand provoca eritem fesier.
Ingrediente legume gratinate la cuptor (pentru 3 portii):
- O vanata mica-medie
- Un zucchini (sau dovlecel obisnuit) mediu
- 3 cartofi
- 2 rosii
- 2 lingurite de ulei de masline
- 100 de grame de parmezan
- un praf de sare dupa 1 an
- optional oregano sau busuioc
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 30 minute
Mod de preparare legume gratinate la cuptor:
- Spalati bine si taiati legumele in rondele potrivite, mai degraba subtiri.
- Ungeti un vas termorezistent cu uleiul de masline si asezati rondelele in straturi alternative, fie pe orizontala fie pe verticala vasului.
- Dati vasul acoperit cu folie la foc mediu pentru 20 de minute.
- Descoperiti vasul, presarati parmezanul si mai lasati 5-10 minute.
- Legumele se ofera sub forma unui piure sau bucatele.
Pofta buna!
Acest fel de mancare poate fi oferit copiilor incepand de la varsta de 10-12 luni.
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.