Reteta simpla de chiftelute de legume la cuptor pentru copii mai mari de 1 an trimisa de Ioana.
Ingrediente chiftelute de legume la cuptor pentru copii:
- 1-2 morcovi
- 1 dovlecel mic
- 2-3 cartofi
- o ceapa
- o rosie
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ou
- o legatura de patrunjel
- sare
- mirodenii
Timp de preparare: 10 minute, timp de coacere 20-25 minute
Modul de preparare a chiftelutelor de legume la cuptor:
1. Se curata morcovii, dovlecelul, cartofii, se spala bine si se dau pe razatoarea cu ochii cei mai mici.
2. Curatam ceapa si si usturoiul. Spalam bine sub jet de apa rece patrunjelul.
3. Punem in blender oul, ceapa, usturoiul, rosia, putina sare, mirodenii dupa preferinte si patrunjelul si mixam de cateva ori pana cand inca se mai vad bucatele mici de patrunjel.
4. Scurgem bine de zeama legumele rase si amestecam cu compozitia din blender. Alestecam bine.
5. Incalzim cuptorul si punem hartie de copt intr-o tava. Facem chiftelutele mai mari sau mai mici si le lasam in cuptor timp de 20-25 de minute pana se rumenesc putin.
6. Separat se poate face un sos de rosii (din 2-4 rosii rase, un praf de sare, mirodenii, lasate la fiert 10-15 minute) sau mujdei de usturoi daca cel mic accepta. Pofta buna la pitici!
Descoperă mai multe la Clubul Bebelusilor
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.